Christinas heste mishandlet ved tyveriforsøg: Jeg er rasende

Christina Kolters heste blev forsøgt stjålet en nat sidst i juli.

- Jeg føler mig meget krænket. Vores børn og vores dyr, dem skal man bare lade være.

Sådan lyder det fra Christina Kolter, der natten mellem fredag den 28. juli og lørdag den 29. juli fik besøg af ubudne gæster på Gl. Nøglegård Stutteri i Lynge. 

Lørdag morgen var der kaos i hestestalden. Syv boksdøre stod åbne, fem heste havde i løbet af natten fået grimer på og to af hestene manglede. 

-  Vi fandt de to heste løse senere. De virkede meget chokerede og var slet ikke til at komme i nærheden af. De kender jo os, der plejer at komme ved dem, men de var skræmte og ville ikke have kontakt, siger Christina Kolter til TV 2 Lorry. 

Christina Kolter er overbevist om, at nogen har været i foldene i løbet af natten for at stjæle hestene. 

Mærker på bagpartiet

Den ene af de løsslupne heste havde ifølge Christina tydelige tegn efter en form for afstraffelse på bagparten. 

- Det ligner at nogen har slået den med en pisk, en kost eller en rive. Som om nogen har forsøgt at få hesten til noget, som den ikke ville, siger Christina Kolter og forsætter: 

- Jeg er rasende. Tænk at nogen kan finde på sådan noget. 

Christina Kolter var ikke selv hjemme, da episoden fandt sted, men venner passede på huset, mens hun var væk. 

De har fortalt, at de flere gange i løbet af fredag aften, så en hvid varevogn komme til gårdspladsen og køre væk igen. Christina Kolter har anmeldt episoden til politiet. 

Politiet bekræfter anmeldelse

Nordsjællands Politi oplyser til TV 2 Lorry, at de har fået en anmeldelse om forsøg på tyveri fra adressen. Politiet kan ikke oplyse, om de kender til lignende sager, da alle sagerne blot vil blive registret som tyveri eller forsøg på tyveri.

Hestens værn kender til hestetyverier, men har ikke overblik over, hvor hyppigt det sker. 

- Der bliver løbende stjålet heste. Lige for tiden er det dog mest sadler. Men både heste og udstyr er udsatte, siger  Ghita Zangger Madsen, der er Sekretariatsleder i Hestens Værn. 

Men Ghita Zangger Madsen har svært ved at forstå, hvad tyvene skal bruge hestene til, da det ville være stort set umuligt at starte konkurrence på en stjålet hest på grund af deres chip. 

Vil sætte alarmer op

Christina Kolter er stadig chokeret over, at nogen kunne finde på at bryde ind og dernæst straffe hestene på stutteriet. Nu er hun i gang med at få sat alarmer op, for at beskytte sig mod ubudne gæster. 

- Det må ikke ske igen, lyder det fra Christina Kolter. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik