Christiansborg-politikere risikerer regninger for lokalelån

Politikerne på Christiansborg har ligesom på Københavns Rådhus haft mulighed for at holde bryllupsreception uden at betale for for lån af lokale.

Politikere i Folketinget risikerer regning efter reception på Christiansborg. 

I tre år har politikere og ansatte i Folketinget haft mulighed for at låne lokaler til private arrangementer mod kun at betale for driftsudgifterne. Det skriver BT. 

Indtil videre er der kun to folketingspolitikere, der har benyttet sig af ordningen siden 2014.

Den ene er De Konservatives Mette Abildgaard, der er valgt i Nordsjællands Storkreds, og som iseptember 2016 holdt bryllupsreception i Folketingets kantine Snapstinget for cirka 150 gæster.

quote Jeg blev gjort opmærksom på det i starten af sidste uge og allerede efter få dage indberettede jeg 13.000 kroner til Skat.

Mette Abildgaard, MF, Kons. 

Hun har dog med det samme indberettet det til Skat, da hun i sidste uge blev gjort opmærksom på, at lokalelånet var blevet vurderet skattepligtigt. 

- Jeg blev gjort opmærksom på det i starten af sidste uge og allerede efter få dage indberettede jeg 13.000 kroner til Skat, siger hun til Ritzau og tilføjer:

- Jeg er rigtig træt af, at Folketinget ikke har haft bedre styr på sine regler om, hvorvidt lånet af Snapstinget var skattepligtigt eller ej.

Den anden politiker, der har gjort brug af lokalelåns-ordningen, er Alternativets Roger Matthisen. Også han har holdt bryllupsreception på Christiansborg. Det foregik i februar 2017 for cirka 100 gæster.

Det er sagen om den nu afgåede beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Anna Mee Allerslev (R), som har skabt stor forvirring i Folketingets administration.

Spørgsmålet drejer sig om de skattemæssige konsekvenser af ordningen. De to folketingspolitikere risikerer hver at få en skatteregning.

Mette Abildgaard mener, at det er et fair spørgsmål, om hun ikke selv burde have overvejet, om hun var skattepligtig. Men undrer sig alligevel.

- Når det skal tage Folketinget og Skatteministeriet flere uger at komme frem til, om det er skattepligtigt eller ej, er det nok ikke helt sort og hvidt, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20160205-173113-4-1000x667we.jpg

Opsigtsvækkende meldinger fra borgmester følges af partiledelse

københavns rådhus

Forvaltning finder rod i regnskaberne for over 37 millioner kroner

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester smækker med døren: ”Partiet har ikke behandlet mig godt”

ole bjørstorp merete amdisen

Kommentator efter bykongens fald: Dette vil jeg især holde øje med

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere