Christiansborg blokerer for cykel-VM

Folketingets administration og arrangøren af det højt profilerede VM i cykling er havnet i en strid om retten til at køre ad Tøjhusgade forbi hovedtrappen ved Christiansborg under VM i enkeltstart, hvor Fabian Cancellara og de andre superstjerner suser forbi i september, skriver Berlingske.

Ruten har været planlagt, siden den internationale cykelunion, UCI, i 2007 tildelte Danmark værtskabet af VM i cykling, som ikke er foregået her i landet siden 1956.

Men for få uger siden meddelte Folketinget og Slots- og Ejendomsstyrelsen, der forvalter Christiansborg på statens vegne, at de ikke anså det for hensigtsmæssigt, at ruten går ad Tøjhusgade.

Det har gjort Jesper Worre, der er direktør for VM-arrangementet og til daglig er direktør for Dansk Cykle Union, godt harm. Nu er der nemlig udsigt til, at rytterne på de tynde dæk og skrøbelige pladehjul skal køre ad Frederiksholms Kanals toppede brosten fra Christians Brygge ved siden af Chr. IVs gamle bryghus, hvor der flere steder er adskillige centimeter mellem brostenene.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

stigfrivilligrødekors

playStig giver julehjælp: Rørende at se glædestårerne vælte ud af øjnene på dem

nathalie voral og nino

playNathalie frygter afslag på julehjælp: ”Så skal vi nok leve af pasta de næste par måneder"

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere