Christianitterne holder møde om åbenlys hashhandel

Splittelse blandt Fristadens beboere, om der fortsat skal være plads til hashhandel.

Der er igen fuld gang i hashhandlen i Pusher Street på Christiania. Onsdag kunne man se 20-30 pushere, der åbenlyst handlede med hash. Noget vi ikke måtte filme.

Situationen er nærmest tilbage til, hvad den var før den ellers skelsættende periode, der begyndte for præcis fire uger siden.

Her blev to politibetjente og en civil blev skudt under en aktion foran fristaden. 

Christianitterne selv ryddede Pusher Street næste morgen -  og i sidste uge blev der - med beboernes tilladelse - sat videoovervågning op på Christiania. 

Men kameraerne er flere gange efterfølgende blevet revet ned. 

Og den eskalerende hashhandel får nu christianitterne til selv at sætte den åbenlyse hashhandel på dagsordenen. I morgen aften er der indkaldt til Fællesmøde i Den Grå Hal - med det her punkt på dagsordenen: Åbenlyst hashmarked - hvordan?

Hvad det helt konkret er, der skal diskuteres, er lidt uklart. Lige som det også er uklart, hvem der i det hele taget har besluttet, at sætte emnet på dagsordenen. 

quote Selvfølgelig er der da uenigheder i Christiania om, hvordan det her det skal være.

Ole Lykke

Men sikkert er det, at hashhandelen deler vandene i Fristaden.

- Selvfølgelig er der da uenigheder i Christiania om, hvordan det her det skal være, siger en af beboerne, Ole Lykke til TV 2 Lorry.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, ærgrer sig over at hashsalget er tilbage.

- Jeg synes christianitterne skal vende tilbage til den linie, de havde, efter de havde taget sagen i egen hånd, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik