Christianitter vil selv rydde Pusher Street

Pressetalsmand for Christianiagruppen bekræfter, at man selv vil forsøge at rydde pusherstreet kl. 09.00 fredag morgen.

Som konsekvens af de voldsomme skyderier natten mellem onsdag og torsdag, hvor en betjent blev ramt i hovedet, vælger en større gruppe christianitter, nu selv at skride til handling. 

 Talsmand for Christiania Risenga Manghez fortæller, at christianitterne fredag klokken 09 vil prøve at rive salgsboderne ned og lukke Pusher Street.

- Jeg kan bekræfte, at vi vil forsøge. Vi vil fjerne boderne. Det er intentionen, siger han.

Christiania og fristadens fremtid har været det store samtaleemne, efter at en hashhandler under en anholdelse onsdag aften pludselig trak en pistol og skød to betjente og en civil mand af udenlandsk herkomst.

quote - Det er vigtigt at sige, at vi godt kan gøre en indsats, men vi kan ikke garantere, at de ikke kommer op igen.

Risenga Manghez, Pressetalsmand, Christiania.

Når dagen er omme, håber christianitterne, at Pusher Street er ryddet for salgsboder.

- Det er vigtigt at sige, at vi godt kan gøre en indsats, men vi kan ikke garantere, at de ikke kommer op igen, for sådan er virkeligheden desværre, siger Risenga Manghez.

En særligt dedikeret styrke i Københavns Politi har over sommeren gennemført en stribe aktioner på Christiania. Her har betjente ryddet Pusher Street for salgsboder, men hashhandlerne har hurtigt bygget deres boder op igen.

- Vi tror ikke nødvendigvis, at det kan være anderledes, når det er os, der gør det, men vi bliver nødt til at tage én handling ad gangen, siger Christianias talsmand.

TV 2 Lorry er på Christiania nu og følger sagen tæt. 

 
 
Foto: Annie Aurby - TV 2 Lorry

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik