Ulovligt holdende taxaer skaber farlige situationer for Christianias naboer

- Der har været adskillige gange, hvor det har været ved at gå helt galt, siger formand for naboforening. Han vil have politikerne til at handle.

- Vi har på Christianshavn et problem, som ingen myndigheder hidtil har formået at afhjælpe.

Sådan indleder foreningen Christianias Naboer et brev til borgmestrene og Økonomiudvalget i Københavns Kommune sendt den 24 august.

Her fortæller foreningens formand Julius Lund, at der på Prinsessegade dagligt færdes et stort antal børn og unge på vej til og fra børneinstitutioner, skoler og gymnasier, og samtidig er gaden belastet af heftig biltrafik, hvoraf af en hel del går til og fra hashmarkedet inde på Pusher Street.

Det betyder blandt andet, at der i mange af døgnets timer holder en række ulovlige taxaer ulovligt halvvejs oppe på cykelstien over for Christianias hovedindgang. Det skaber farlige situationer for den øvrige trafik, ikke mindst for cyklisterne, skriver Julius Lund, som efterlyser politisk handling på Københavns Rådhus, så problemet kan blive løst.

- Der har været adskillige gange, hvor det har været ved at gå helt galt, siger Julius Lund til TV 2 Lorry.

- Det er især, når taxakunderne åbner dørene og ikke kigger sig for. Der har endnu ikke været dødsulykker, men der er folk, der er kommet til skade, siger han.

Bøder har ikke hjulpet

Han fortæller videre, at politiet har meddelt, at de har givet masser af bøder til taxachaufførerne. Men ifølge Julius Lund har det ikke hjulpet.

Kommunens Teknik- og Miljøforvaltning har i Bådmandmandstræde indrettet nogle taxaholdepladser, men de bruges kun lidt, fordi de ligger for langt fra Pusher Street, forklarer Julius Lund.

- Taxaselskaberne siger, at chaufførerne holder dér, hvor de har bedst chancer for at få kunder, hvilket vil sige nærmest hashmarkedet, siger han.

Foreningen Christianias Naboer, der består af repræsentanter for en række beboerforeninger og institutioner i Christianias nabolag, har længe drøftet, hvor man ellers kunne indrette taxaholdepladser. De er dog ikke nået frem til nogen brugbar løsning,

I nogle år bad foreningen christianitterne om at indrette om at indrette taxavende – og holdepladser inde på Fristadens område, hvilket de afviste.  

- Det har vi nu opgivet, fordi Christiania ikke længere har nogen interesse i at servicere hashmarkedet, siger Julius Lund og tilføjer, at problemstillingen nu kører på femte år, uden at det bliver løst.

Forvaltning har allerede udarbejdet et budgetnotat 

Socialdemokratiets Niels Bjerrumm, som er medlem at Teknik- og Miljøudvalget, rettede for et par uge siden henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen og sprugte, hvad der kunne gøres.

Her svarede forvaltningens vicedirektør Karsten Biering Nielsen, at man har udarbejdet et budgetnotat - op til de nu afsluttede budgetforhandlinger - med en række initiativer til at løse de ulovlige parkeringer. Blandt andet regulering af af- og påsætning ved hovedindgangen til Christiania på Prinsessegade samt at hæve kantstenene mellem vejbanen og cykelstierne i begge vejsider mellem .

”På den måde skulle det gerne mindre ’nemt’ for taxaerne at holde ulovligt i Prinsessegade, ligesom det ikke vil være muligt for at dem lave u-vendinger,” skriver forvaltningens vicedirektør.

Ikke en socialdemokratisk mærkesag 

Teknik- og Miljøforvaltningen oplyser til TV 2 Lorry, at anlægsudgifterne vil løbe op i 10 millioner kroner. 

Der blev dog aldrig bevillget penge til sagen på næste års budget, oplyser Socialdemokratiets Niels Bjerrum til TV 2 Lorry.

- Der findes jo tonsvis af budgetnotater, der ikke kom med i budgettet. Der er budgetnotater for otte gange større et beløb, end der er penge at give ud af. Så det er noget med at prioritere.

- Men det er selvfølgelig ærgerligt, at det ikke kom med. Jeg var ikke med til at forhandle, så jeg ved ikke, hvorfor det er valgt fra, siger Niels Bjerrum til TV 2 Lorry.

Han erkender dog, at det ikke har været en mærkesag for ham og resten af Socialdemokratiet, som ellers sad for bordenden ved budgetforhandlingerne.

- Nej, det er ikke nogen stor historie, siger Niels Bjerrum.

Enhedslistens teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, var som bekendt ikke med til at forhandle budgetaftale, fordi Enhedslisten ikke ville indgå i en aftale om, at der skulle bygges boliger på Amager Fælled. Ninna Hedeager OIsen har lørdag ikke haft tid til et interview. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik