Chokolade-lager i Køge lukket: Fyldt med muselort

Det er den store fødevaregigant Mondelez, som ejer lageret i Køge. Fødevarekontrollen lukkede stedet, efter de fandt muselort, musetis og skidt.

ARKIVFOTO: Tandmærker fra husmus i chokolade - på lageret var der dog tale om afføring fra mus og IKKE spisning. Foto: Lars Havn Eriksen / Scanpix

Endnu en sag til samlingen om klamt slik og dårlig hygiejne. Og så alligevel ikke. For denne gang er det en velrenommeret chokolade-lagerbygning, som tilhører et af verdens største fødevaregiganter, Mondelez, der blev lukket den 23. februar.

Det afslører en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen.

Modelez fremstiller Marabou, Daim, Oreo, Tuc-kiks, V6, Stimorol, Gevalia og Halls i Danmark, skriver Ekstra Bladet.

Her fandt man både muselort på gulvet og de hylder, som madvarerne ligger på. Derfor blev lagerbygningen, som ligger i Køge, straks lukket, efter Fødevarestyrelsen var forbi.

Foruden en masse muselort fandt styrelsen også tis og blandet skidt, og derfor var Fødevarestyrelsen nødt til at lukke lageret med det samme.

Hos Mondelez nedtoner man sagen, med henvisning til, at lageret kun indeholdt vareprøver, som præsenteres for potentielt nye kunder, skriver Ekstra Bladet.

Dog bliver der ikke foretaget en tilbagetrækning af de beskidte varer. Det beskidte er kasseret, lyder beskeden.

Lageret nu genåbnet, efter Mondelez selv har iværksat en grundig rengøring.

- Men Fødevarekontrollen har været på besøg i dag  (i mandags, red). og den nye kontrolrapport er uden bemærkninger, så lageret er blevet genåbnet og alt er nu i orden. Alle varer, som har været omfattet af en risiko, er blevet kasseret, lover talskvinde for Mondelez i norden, Celin Huseby, til Ekstrabladet tirsdag.

 

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik