Chok-stigning på affaldstakst

Pludselige prisstigninger på cirka 50 procent per enhed erhvervsaffald i Helsingør Kommune er blevet vedtaget på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i Helsingørs forsyningsselskab, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Helsingørs erhvervsliv bliver 1. januar ramt af stigninger på omkring 50 procent på aflevering af tre kategorier af erhvervsaffald og cirka 20 procent på en fjerde. Det blev besluttet på et ekstraordinært bestyrelsesmøde hos Forsyning Helsingør A/S, der driver kommunens genbrugsplads og affaldscenter. Prisstigningerne, som er blevet besluttet bag lukkede døre, bliver bekræftet over for Frederiksborg Amts Avis af bestyrelsesformand Per Christensen, som også er socialdemokratisk byrådsmedlem.

Det er imidlertid ikke en fuldstændig enig bestyrelse, som støtter op om prisstigningerne. For byråds- og bestyrelsesmedlem Per Slot (K) har nemlig afvist at stemme for takstforhøjelserne.

- Jeg mener, at vi som kommune - og ejer af forsyningsselskabet - har en interesse i ikke at forringe vores lokale erhvervslivs vilkår i en krisetid, siger Per Slot.

Han frygter også, at så meget højere takster vil kunne friste virksomhederne til at dumpe affaldet ulovligt. Omvendt understreger bestyrelsesformand Per Slot og resten af bestyrelsen, at selskabet er forpligtet til at hæve priserne, da affaldsområdet ifølge loven skal hvile i sig selv.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere