Chelsea-fans er så blide som øllen er dyr

Både politi og Chelsea-fans på de københavnske beværtninger forventer en FCK-kamp i fred og fordragelighed.

- Ballade? Det bliver der ikke noget af.
Ordene kommer fra John Wills. Han har været trofast Chelsea-fan i 40 år, og har været til "mindst 1000" kampe.

I går tog han fra Oxford til København, og nu sidder han på Sams Bar på Strøget og drikker en øl med tre venner, før turen går til Parken til Champions League-braget.
Her møder det engelske storhold møder FC København i 1/8-finalen.
- Stemningen er rolig, og politiet er venlige, fortæller John og tager en slurk af sin øl, som han mener er rimelig dyr.
John og vennerne har netop hilst på to uniformerede danske betjente klædt i gule veste. De ville spørge, om Chelsea-tilhængere havde det godt, og om der var noget, de ville spørge om.
- De fortalte os, at vi ikke må tisse på gaden og ikke må møde fulde op i Parken, siger Ian Tuckwell fra London, der har taget sin 16-årige søn, Ben, med til København.

Betjentene i de gule veste skal sørge for, at dagen forløber uden problemer. De er til stede fra tilhængerne ankommer i lufthavnen, og de følger med dem i busserne ind til centrum for at signalere dialog og tryghed, fortæller vicepolitiinspektør Rasmus Bernt.
- København og fans er i trygge rammer i dag. Og der er ikke nogen oplysninger om, at de her Chelsea-fans skulle være aggressive på nogen måde, siger Rasmus Bernt.
Han ønsker i øvrigt ikke at oplyse, hvor mange betjente, der er udstationeret til opgaven.

De gulklædte betjente har delt foldere ud til Chelsea-tilhængerne, der er lavet af fodboldklubberne i samarbejde med politiet. Her kan englænderne læse, hvad de må og ikke må og finde nyttige telefonnumre.

På Sams Bar er både Johns og Ians ølglas halvt tomt.
- Chelsea vinder ikke. De spiller ikke godt for tiden, siger Ian og drikker ud. Resten af bordet nikker bekræftende.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik