Chauffør mistede fod: Arbejdsgiver har svigtet med oplæring

En chauffør fik en 600 kilo tung stålstang ned over sig. Nu har retten slået fast, at vognmanden skal give chaufføren erstatning.

En sjællandsk vognmand er dømt til at skulle betale 382.000 kr. i erstatning til en chauffør, der har fået sin fod delvist amputeret efter en ulykke. Det skriver Fagbladet 3F.

Chaufføren fik en tre meter lang stålstang på 600 kilo ned over sin fod, da han skulle læsse stålstangen af. Retten i Roskilde har nu fastslået, at chaufføren ikke har fået den nødvændige oplæring og instruktion i at håndtere den slags stænger.

- Ansvaret for arbejdsgiveren er enormt strengt. Han skal sørge for, at de ansatte er klædt på til at arbejde på en fuldt forsvarlig måde, siger advokat Emilie Therese Sylow, der har ført sagen for chaufføren og hans fagforening, 3F, til Fagbladet 3F.

Ifølge Haug Advokater skete ulykken ved, at chaufføren løsnede den strop, der spændte stålstangen fast, og fordi grunden skrånede en smule, uden at man kunne se det med det blotte øje, begyndte stålstangen at trille og faldt ned over chaufføren. Han nåede ikke at flytte sig, og stangen ramte hans fod.

Vognmanden har afvist at være ansvarlig for ulykken, men Retten i Roskilde har altså vurderet, at han er ansvarlig for, at chaufføren ikke er blevet instrueret noget bedre, inden han er blevet sendt på opgaven med den tunge stålstang.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik