CBS undersøger rustur

CBS er i gang med at undersøge begivenhederne på en rustur, som i hvert fald én kvindelig studerende oplevede som krænkende og sexistiske. I værste fald kan rusvejlederne blive bortvist fra CBS.

I en artikel i Djøfbladet fortæller en anonym kvindelig studerende, hvordan kvindelige studerende blandt andet skulle gå på knæ og simulere oralsex på en banan, som mandlige studerende holdt mellem benene, men også hvordan mandlige studerende skulle drikke, hvis de ikke kaldt kvinderne for ludere.

- Jeg var fuld for det meste ligesom de andre, men tænkte alligevel, at det ikke var så sjovt. Samtidig turde jeg ikke gå imod gruppen. Det var jo mit første møde med alle på mit nye studie. Så er det altså svært at stille sig op og markere sig for meget. Jeg gik ligesom med på legen, men ville ikke rigtigt. Det var først efter, jeg kom hjem, at det virkelig gik op for mig, at jeg havde fået overtrådt flere af mine grænser, fortæller den kvindelige studerende til Djøfbladet.

På CBS tager man beskyldningerne alvorligt. Man er nu i gang med at undersøge, hvad der er sket.

- Hvis det tilnærmelsesvis ligner sandheden, det der er fremstillet i Djøfbladet, så er det fuldstændig uacceptabelt både som rustur, men også indenfor CBS' helt almindelige kodeks og etik, siger CBS's rektor Per Holten-Andersen til TV 2 Lorry.

Per Holten-Andersen oplyser, at man er i gang med at interviewe 15-20 personer for at finde ud af, hvad der er foregået. Han understreger, at rusvejlederne har et særligt ansvar, og hvis retningslinjerne ikke er fulgt, er der repressalier, der i værste fald kan betyde, at de ansvarlige bliver smidt ud fra CBS.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MUDI collage

Lokal flyttemand med gratis hjælp til brandramte familier: ”Det er det mindste, jeg kan gøre”

20191202-185848-6-1920x1280we

playNu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Still Lynetteholmen Grafik 2 HEMO 2 billeder

playNy plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere