CBS strammer op efter sexistiske rusture

Ledelsen på CBS strammer op på rusturs-regler og forbyder hård alkohol.

Kvindelige studerende skulle gå på knæ og simulere oralsex på en banan, som mandlige studerende holdt mellem benene, og mandlige studerende skulle drikke, hvis de ikke kaldt kvinderne for ludere. De var sexistiske 'lege' på programmet på to CBS-rusture sidste sommer,  og ledelsen på CBS erkender nu, at et hold introvejledere har overtrådt reglerne.

Ledelsen påtager sig selv en del af ansvaret, men man mener ikke, at man juridisk set kan tildele introvejlederne en sanktion. Til gengæld vil det få konsekvenser, hvis vejlederne fremover bryder reglerne. 

Samtidig vil reglerne for introturene blive skærpet.

- Vi har ikke fulgt godt nok op på introforløbene, og vi har ikke været gode nok til kommunikere klart til de studerende, hvad der er acceptabelt eller ikkeacceptabelt adfærd, siger Annemette Kjærgaard, der er prodekan for læring på CBS til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi vælger nu at stramme op på rammerne for introturene. Vi vælger at lave nogle meget koncentrerede introforløb. Vi vælger også, at der skal være meget fokus på det faglige, og de sociale aktiviteter, der er, skal være inkluderende, så allle kan være med til dem. Derudover har vi også valgt at forbyde stærk alkohol på rusturene. 

Du kan læse meget mere om de famøse rusture på CBS under 'relaterede artikler' her på siden. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik