Carlsberg vil gøre sine ansatte sikre i trafikken

Hver fjerde har været ved at køre galt på jobbet. Carlsberg arbejder for at gøre de ansatte mere trafiksikre.

Bruger du bilen, mens du er på arbejde, er der stor risiko for, at du har været ved at køre galt. Faktisk har hver fjerde, der kører erhvervsmæssigt, været ved at køre galt, mens de var på arbejde.

Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension. Her siger 24 procent af dem, der kører erhvervsmæssigt, at de har været ved at køre galt, mens de var på arbejde.

Erfaringer i ind- og udland har vist, at man kan få antallet af skader og ulykker ned, hvis der sættes målrettet ind. Og derfor indgår Carlsberg Danmark et samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension, der skal få de ansatte til at køre mere sikkert.

De ansatte skal følge loven

Blandt andet kræver Carlsberg nu, at de ansatte overholder lovens bogstav og eksempelvis kører med sikkerhedssele og overholder hastighedsgrænsen. Desuden skal der pustes i et alkometer, før tændingsnøglen kan drejes.

- For Carlsberg Danmarks vedkommende håber vi, at kunne bidrage til at sætte trafiksikkerhed på dagsordenen. Det er klart, at det er noget vi hele tiden skal have fokus på, siger Kaj Nielsen, National Distribution Director i Carlsberg Danmark.

Direktør i Rådet for Sikker Trafik Anders Rosbo siger, at han er glad for, at Carlsberg Danmark har sagt ja til at være frontløber for mere trafiksikre danske virksomheder.

Mange ulykker sker i arbejdstiden

- Selv om vi heldigvis oplever, at færre dør og kvæstes i trafikken, er der fortsat et stort rationale ved at arbejde med trafiksikkerhed i virksomhederne, da rigtig mange af ulykkerne sker i arbejdstiden eller til og fra arbejde, siger Anders Rosbo.

I undersøgelsen svarer 63 procent af de adspurgte, at arbejdspladsen ikke har nogen specifikke regler for deres kørsel i trafikken i arbejdstiden. Og 26 procent af de adspurgte ved ikke, om der overhovedet er nogle regler.

- Forebyggelsen af trafikulykker skal ikke kun fokuseres på den enkelte privatbilist. Vi tror på, at arbejdspladserne kan spille en nøglerolle, og at vi derigennem kan reducere antallet af ulykker, siger Per Bremer Rasmussen, direktør i Forsikring & Pension.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik