Carlsberg kan rejse 20 mia til nye opkøb

Carlsberg nærmer sig med rekordfart muligheden for igen at lave et stort opkøb og kan rejse op mod 20 mia. kr, skriver dagbladet Børsen. Langt hurtigere end ventet har den danske bryggerikoncern nemlig høvlet sin gæld ned til 35,7 mia. kr. ved udgangen af 2009.

Det fremgår af Carlsbergs årsregnskab. Reduktionen i gælden i 2009 var på 8,5 mia. kr. i kraft af et imponerende frit cash flow på 10,5 mia. kr. Gælden på 35,7 mia. kr. svarer til 2,7 gange driftsindtjeningen (ebitda) i 2009, mod knap 4 gange ebitda da overtagelsen af store dele af britiske Scottish Newcastle (S&N) for knap to år siden kostede 57 mia. kr. Det påførte dengang Carlsberg gæld på ca. 47 mia. kr.
Carlsberg venter i løbet af 2010, at gælden kommer »under 2,5 gange driftsindtjeningen«. Driftsindtjeningen landede i 2009 på 13,4 mia. kr.
Det muliggør, at gælden påny kan øges med 14-15 mia. kr. uden at det påvirker Carlsbergs ønske om at have en kreditværdighed, der bedømmes som »investment grade« eller en gældsætning omkring 3,5 gange indtjeningen.
Dertil kommer, at et opkøb formodes at tilføre yderligere indtjening, der også kan belånes, hvilket hurtigt tilfører 6-7 mia. Kr. i yderligere lånekapacitet.
»Vi har genvundet fleksibiliteten og større finansiel handlekraft og hvis vi virkelig ser noget er rigtigt, så er der ikke de helt store begrænsninger,« siger Carlsbergs adm. direktør Jørgen Buhl Rasmussen og angiver Asien som den region, man spejder mod.
Han vil ikke kommentere dagbladet Børsens beregninger, men siger:
»Det er en fantastisk situation at være i nu i forhold til for et år siden, og der er flere valgmuligheder. Vi behøver ikke længere at prøve at trække noget ud. Nu kan vi lade timingen af et opkøb afgøres af, om der er muligheder og tidspunktet er rigtigt,« siger Buhl.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere