Carlsberg i reklame-bommert: 1000 kolde fadøl står klar i lufthavnen

En Carlsberg-reklame har vakt stor undren og tvivl om bryggeriets loyalitet overfor det danske fodboldlandshold op til den skæbnesvangre kamp mod Irland.

Foto: Scanpix

Et billede af en Carlsberg-reklame florerer i øjeblikket på de sociale medier.

Reklamen viser en kold Carlsberg-fadøl på et stadion, som bliver flankeret af teksten: "Come on Ireland. (Don't tell the boss in Copenhagen)".

At billedet nu florerer på de sociale medier skyldes højst sandsynligt, at reklamen refererer til aftenens afgørende landskamp i VM-kvalifikationen mellem Danmark og Irland.

Vi er selvfølgelig glade for, at irerne elsker en Carlsberg-pilsner, ligesom danskerne gør

Kasper Elbjørn, pressechef, Carlsberg

Carlsberg er som bekendt et dansk bryggeri, som er startet, stiftet og stadig har en andel af sin produktion ved Carlsberg Byen i Valby. Men hvor ligger bryggeriets sympati egentlig?

For at få svar på det satte TV 2 Lorry Carlsberg i stævne for at høre, hvad der egentlig foregår. 

Læs også Irske pubber i København ruster sig til VM-invasion

Hvis side er I egentlig på, Carlsberg?!

- Vi er på danskernes side, ikke! Vi har ligget i Valby i 170 år og brygget øl derfra. Men vi er selvfølgelig glade for, at irerne elsker en Carlsberg-pilsner, ligesom danskerne gør, siger Kasper Elbjørn, der er pressechef for Carlsberg, til TV 2 Lorry.

Har I haft noget med denne her reklame at gøre?

- Nej, det har vi faktisk ikke. Men jeg må blankt erkende, at jeg har orienteret bossen i København (som reklamen refererer til, red.), og han har taget fat i kraven på vore irske kollegaer, siger pressechefen.

Også DBU, Dansk Boldspil-Union, har set reklamen, og de mildest talt... rystede. Så rystede, at de mener, at Carlsberg skylder kvajebajer til de de mange danske fans, der kommer til Dublin for at føre landsholdet til en sejr over Irland.

DBU vil have kvajebajer til de danske fans.. Er det ikke på sin plads efter 'fadæsen'?

- Haha! Vi synes ikke, der er grund til kvajebajer. Men vi giver meget gerne en omgang, når danskerne lander derovre, svarer pressechefen kryptisk.

Og hvad betyder det så i praksis?

Der står 1000 kolde Carlsberg-fadøl klar i lufthavnen til de danske fans, når de lander

Kasper Elbjørn, pressechef, Carlsberg

- De står faktisk klar i lufthavnen, når de lander. Der står 1000 kolde Carlsberg-fadøl klar i lufthavnen til de danske fans, når de lander, griner Kasper Elbjørn, der dog tilføjer, at de 1000 fadøl var planlagt på forhånd.

Herefter kører fansene til en irsk pub, der også serverer danske Carlsberg-pilsnere.

- Nu venter vi bare på, at danskerne gennembanker Irland, så vi kan komme til VM i Rusland. Og vi er sponsorer af landsholdet, så vores loyalitet ligger selvfølgelig helt kart hos de danske spillere.

Læs også DBU annullerer hundredvis af sortbørsbilletter til Irland-kamp

Pressechefen oplyser desuden, at Carlsberg fornyligt forlængede samarbejdet med DBU frem til EM-slutrunden i 2020.

- Samarbejdet med landsholdet går mange år tilbage, og fodbold er en del af Carlsbergs dna, så vi glæder os til at støtte landsholdet som altid, siger pressechefen til TV 2 Lorry.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret