Carlsberg Byen sætter de første boliger til salg

Carlsberg Byen begynder at sælge boliger i det nye bykvarter.

Fra den 1. december begynder Carlsberg Byen at sælge de første lejligheder i det kommende bykvarter i København. Der er tale om lejligheder i det nordøstlige hjørne af Carlsberg Byen, hvor bykvarteret grænser op til Frederiksberg.

- Vi har glædet os til at løfte sløret for de første boliger, der grænser op til Frederiksberg. Her er en helt særlig stemning - og man får alle fordelene ved at bo midt i byen, mens man samtidig har unikke grønne områder lige rundt om hjørnet, siger Jens Nyhus, som er administrerende direktør i Carlsberg Byen P/S, i en pressemeddelelse.

De lejligheder, der sættes til salg, er placeret i bygningen Ottilia Hus, der er opkaldt efter bryggeren Carl Jacobsens hustru Ottilia Jacobsen. Bygningen ligger ud til en kommende plads ved navn Bag Elefanterne og er tegnet af tegnestuen Vandkunsten.

Ottilia Hus har 27 ejerlejligheder, og der er tale om alt fra 2-værelses lejligheder til 5-værelses familieboliger i én eller to etager. Alle lejligheder har altaner. I stueetagen kommer et mindre antal lokaler med plads til små butikker, og det er desuden planen, at ejendommen skal huse en café med direkte udsigt til en ny plads.

- De grønne områder skal man ikke lede længe efter i denne del af Carlsberg Byen, men bybilledet bærer også tydeligt præg af Carlsbergs industrielle kulturarv, siger Jens Nyhus.

Lejlighederne i Ottilia Hus forventes indflytningsklare inden sommeren 2017 og sættes til salg fra december 2015.

Men hvad skal man så betale for en lejlighed midt i København med Søndermarken som baghave?

- Lejlighederne kommer til at ligge i et prisspænd mellem 40.000 og 50.000 per kvadratmeter. Nogle vil ligge i den lave ende, mens andre vil ligge i den høje ende, siger kommunikationschef Tine Kastrup-Misir fra Carlsberg Byen mandag morgen til TV 2 Lorry.

I løbet af de næste otte til ti år bliver Carlsbergs historiske grund - placeret mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg - forvandlet til et nyt bykvarter. Planen er, at København skal få et helt nyt byrum med høje tårnhuse, grønne haver, smalle gader og åbne pladser, som skal danne rammen om 3000 boliger samt butikker, caféer, kontorer og uddannelses- og kulturinstitutioner.

Boligerne vil blive fordelt over hele Carlsberg Byen - både i et mere klassisk boligkvarter tæt ved Frederiksberg og den eksisterende Humleby, samt i et blandet byområde, der blandt andet vil rumme ni tårnhuse på mellem 50 og 120 meter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik