Carlsberg Byen bliver hele hovedstadens vinkælder

Nu kan københavnerne få lagret sin årgangsvin gratis i vinkælder med plads til 100.000 flasker

Foto: Urban Wine Box

Foto: Urban Wine Box

1 af 2

Selv om Carlsberg Byen umiddelbart rimer på malt og humle, så bliver drueentusiasterne nu budt velkommen ved de gamle bryggerihaller i Valby. 

Fredag åbner konceptet Urban Wine Box nemlig, og hvis det går, som stiferne håber, så kommer det til at blive Danmarks største vinkælder, hvor man kan få opbevaret sin vin gratis.

Den begrænsede boligplads tillader ellers sjældent vinelskere i København at have store samlinger, men dét er netop, hvad der skal laves om på, fortæller idemageren Søren Riis til Børsen.  Han står blandt andet bag den populære samkørsels-app GoMore. 

Læs også Her kan du shoppe i Carlsberg Byen

 

Målsætningen er, at vi om et halvt til et helt år har fyldt tre fjerdedele af kælderen op, så der er omkring 70.000 flasker

Søren Riis

- Konceptet bygger på det, vi har i GoMore, og det der har udviklet sig omkring deleøkonomien. Det er gratis at opbevare sine vine, men når man handler med hinanden, så tager vi 7,5 procent som transanktionsomkostning, siger han. 

Vinkælderen skal fungere som en markedsplads, hvor vinelskere mødes, deler deres passion for gode druer, og handler indbyrdes.

På en app kan brugerne se, hvad de selv har på lager, men også hvad andre har liggende i vinkælderen. Derved kan de blive inspireret af andre, og de kan sælge og købe, ligemeget hvor de befinder sig. 

Læs også Velhaverne indtager Københavns nye bydele

Søren Riis er ikke i tvivl om, at stedet har sin berettigelse, og ambitionerne for projektet er store. 

- Målsætningen er, at vi om et halvt til et helt år har fyldt tre fjerdedele af kælderen op, så der er omkring 70.000 flasker, og så er det spændende at se, hvad den bliver fyldt op med, og om vi kan blive den mest interessante markedsplads for vin. Det håber vi på, siger han til Børsen. 

Og der er en særlig forklaring på, hvorfor den gamle ølby er en ideel beliggenhed. 

Ud over at temperaturen i vinkælderen naturligt ligger på 13 grader, så ligger den også i et smørhul for velhavere. 

- Over tid kommer der 3000 luksuslejligheder i Carlsberg Byen, og samtidigt er vi meget tæt på indre Frederiksberg og Vesterbro, så der er et købedygtigt og interessant publikum lige om hjørnet, siger Søren Riis. 

 

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik