Foto: TV2/Lorry

Byvision skrumper

I forbindelse med at Nyt Hospital Nordsjælland og den kommende kombinerede S-togs- og lokalbanestation bygges syd for Hillerød By frem mod 2020, skal et 300 hektar stort byområde ved navn Favrholm efterhånden vokse frem omkring station og hospital, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

Men antallet af kvadratmeter til boliger og erhverv i den nye bydel er skrumpet. Det fremgår af den helhedsplan for Favrholm, som økonomiudvalget i Hillerød i næste uge skal tage stilling til.

I 2013 var kommunens vision, at bydelen skulle have »op mod 3000 boliger og op mod 500.000 m2 erhverv«. I helhedsplanen er overslaget blevet til 1535 boliger og 350.000 m2 erhverv.

Ifølge borgmester Dorte Meldgaard (K) er justeringen sket i udviklingen af planerne for området.

- På arkitekternes plan var der bygget fuldstændig op til mod nord. Der har man trukket boliger væk, og så er der kommet en grøn kile ind, og sådan er planen blevet bearbejdet. Der er sket justeringer, siger hun.

Det er især det mindre antal erhvervskvadratmeter, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Hillerød Tue Tortzen (Fælleslisten) hæfter sig ved.

- Vi har ikke interesse i at lægge begrænsninger på det. Jeg er bekymret, hvis erhvervsjorden bliver beskåret. Vi skal tiltrække nye højteknologiske virksomheder. Det skal være en snebold, der ruller, så andre slår sig ned. Der skal nødig være pladsmangel, siger han.

Med hensyn til boliger vurderer han, at der skal være nok til, at dem, der arbejder på sygehuset, vil slå sig ned der.

Fuldt udbygget vil Favrholm udvide Hillerød By med op mod en fjerdedel.