Byretten slår fast: Uber-chauffører kører ulovligt

Seks Uber-chauffører kendt skyldige i piratkørsel.

Den danske taxibranche og Uber-chauffører fulgte med i spænding, mens der blev afsagt dom i Københavns Byret i dag klokken 13. Retten behandlede en sag mod seks Uberchauffører, der var anklaget for at køre uden at have den nødvendige uddannelse, og at deres biler ikke har været indregistreret til erhvervsmæssig persontransport. 

Taxiselskaber har længe set kørselstjenesten Uber, hvor chaufførerne kører passagerer i deres private biler, som en stor konkurrent, der stjæler kunderne. De kalder Uber for pirattaxier. 

Uber selv mener at være en samkørselsordning, og ikke som et taxiselskab. Det betyder, at tjenesten er fri for f.eks. dyre forsikringer og registreringer.

Spørgsmålet om samkørsel eller pirattaxi blev i dag lagt over på retten, der altså nu har givet taxibranchen ret. 

- Jeg er ikke overrasket. I vores øjne har sagen hele tiden været klar. Det er Uber, der har overhørt alle advarsler og valgt at se stort på både dansk lovgivning, meldingerne fra myndighederne og landets transportminister siden deres opstart i Danmark i efteråret 2014, siger Jan Villadsen,  Gruppeformand for Transportgruppen i 3F til Ritzau.

De seks Uber-chauffører skal hver betale bøder på mellem 2.000 og 6.000 kroner for pirattaxakørsel.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik