Byret skærer tre år af hashsmuglers straf

Københavns Byret nedsætter fransk domstols smuglerstraf fra fem år til et år og ni måneder.

Fængselsstraffen i Frankrig lød på fem års fængsel for hashsmugling. Nu har 47-årige Brian Klausen fået lov til at afsone straffen i Danmark, og Københavns Byret har i den forbindelse nedsat straffen.

Det er sket ved et retsmøde torsdag, hvor byretten vurderede, at den franske straf skulle afløses af en straf på fængsel i et år og ni måneder.

- Retten har set på, hvad sagen ville give af straf herhjemme, og man har samtidig vurderet, at straffen skal betragtes som udstået med den tid, han har siddet fængslet i Frankrig, fortæller anklager Kristoffer Petersen fra Københavns Politi.

Stod til at blive prøveløsladt i Frankrig til november

Københavns Byret bestemte af samme grund, at Brian Klausen kunne forlade retten som en fri mand efter torsdagens retsmøde.

Selv om Klausens straf i Frankrig lød på fem års fængsel, så stod han dog til snart at blive løsladt. Også selv om han ikke havde fået lov til at afsone i Danmark.

- Med straffen i Frankrig ville han stå til at blive prøveløsladt til november, fortæller Kristoffer Petersen til Ritzau.

Var i besiddelse af 134 kg hash

Brian Klausen blev anholdt i Frankrig i november 2011. Her var han i besiddelse af 134 kilo hash, som skulle smugles fra Barcelona til Københavnsområdet.

Den mislykkede hashsmugling førte til et opgør i Danmark, hvor en mand i december 2011 blev gennemtævet på et autoværksted i Farum.

Brian Klausen valgte efter torsdagens retsmøde i København at acceptere rettens afgørelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere