Byret frifinder Stein Bagger for ny svindel

Storsvindleren er uskyldig i underslæb og har ikke haft ulovlig direktørpost, mens han har siddet i fængsel.

Storsvindleren Stein Bagger er torsdag eftermiddag blevet frifundet for underslæb og for at have fungeret som direktør i et firma, hvilket han fik forbud mod, da IT Factory-dommen faldt i 2009.

Sagen har kredset om perioden fra efteråret 2011 og frem til november 2012, da Stein Bagger var ansat som praktikant i et opbevaringsfirma i forbindelse med en uddannelse, som han har taget under afsoningen af dommen i IT Factory-sagen.

Ifølge Bagmandspolitiet, der rejste tiltalen og krævede mindst et års ubetinget fængsel til Bagger, fungerede han reelt som firmaets direktør, selv om han ikke måtte.

Men det er dommeren i Københavns Byret altså ikke enig i.

Bagmandspolitiet mente ellers, at praktikant Bagger udarbejdede og kontrollerede blandt andet opbevaringsfirmaets budget.

Han var også tiltalt for at have uddelegeret arbejdsopgaver og indgået aftaler om belåning og salg på vegne af selskabet.

Derudover traf han ifølge Bagmandspolitiet eksempelvis afgørelser om ansættelser og fyringer.

Stein Bagger har ligeledes stået tiltalt for underslæb i forbindelse med praktikopholdet.

Ifølge anklageskriftet solgte han nemlig to trucks, som firmaet havde leaset, og scorede derved en gevinst på 250.000 kroner. Men også disse forhold er han blevet frikendt for.

I sagen har firmaets egentlige direktør, 51-årige RA, også været på anklagebænken.

Bagmandspolitiet mener, at han i perioden fungerede som stråmand og derved skyggede over Stein Baggers forretningsaktiviteter, men det er han blevet frifundet for.

Til gengæld idømmes han ni måneders betinget fængsel for to tilfælde af underslæb og et tilfælde af skyldnersvig. Samlet set har den kriminalitet medført en risiko for tab for i omegnen af 725.000 kroner.

Stein Bagger blev i 2009 idømt syv års fængsel for bedrageri for op imod en milliard kroner op til IT Factorys kollaps.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik