Byrådsmedlemmer risikerer retssag: Solgte skole for billigt

Tre millioner kroner fik Gribskov Kommune ind ved salget af Tofteskolen i Helsinge efter beslutningen i 2012 om at sælge de godt 43.000 kvadratmeter.

Grunden alene stod i den offentlige vurdering, 2011, til små 24 millioner. Byrådsmedlemmer kan nu komme til at stå retsligt til ansvar for salget. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Prisen var alt for lav -, ifølge brev fra Statsforvaltningen til Gribskov Kommune af den 1. november. »Tofteskolen (er) solgt til en pris langt under den offentlige ejendomsvurdering uden at der forinden er tilvejebragt et grundlag for at vurdere markedsprisen«, skriver statsforvaltningen.

Som konsekvens af dette, fortsætter sidste skrivelse i sagen, er det »Statsforvaltningens vurdering, at der er grundlag for at overveje et erstatningsretligt søgsmål mod de kommunalbestyrelsesmedlemmer, der har ansvaret for salget af Tofteskolen«.

Tofteskolen blev i starten af året solgt til Skovgårds Have ApS. I redegørelse til statsforvaltningen af 19.9.13 gør Gribskov Kommune opmærksom på, at Tofteskolen blev solgt til så lavt et beløb, fordi kommunen dermed slap for at afholde udgifter til nedrivning på cirka 11,4 millioner - og hertil kommer sparede udgifter i forhold til opvarmning, opsyn m.m.

Det er imidlertid en argumentation, som Statsforvaltningen ikke har købt - og forvaltningen har nu bedt Gribskov Kommune om at indsende en uvildig og sagkyndigs vurdering af markedsprisen, dengang skolen blev solgt, før forvaltningen skrider til søgsmål.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik