Er han ved at opgive håbet? Byrådsmedlem sår tvivl om kommunens fremtid

-Jeg tror vi må indstille os på, at vores bynavn og og kommunenavn ikke nødvendigvis er det samme for evigt.

Sådan lyder den lidt opsigtsvækkende melding fra venstres byrådsmedlem i Dragør, Kim Dupont.

I et længere opslag på Facebook formulerer venstrepolitikeren en tvivl om sparebudget, hans eget parti Venstre, netop har vedtaget sammen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Der var tale om et stramt budget, hvor blandt andet børnepasning og daginstitutionsområdet beskæres.  Besparelserne skyldes, at Dragør har fået voksende sociale udgifter, som kommunen ikke selv er herrer over og samtidig svigter indtægterne, fordi borgerne ikke får så store lønfremgange, som de oprindelige prognoser viser.

Men her efter vedtagelsen af budgettet tyder noget på, at Kim Dupont har fået kolde fødder - og helt er ved at miste troen på den lille Dragør Kommunes fremtid som selvstændig kommune.

-Vi kan ikke være bekendt over for vores børn og ældre, at vi stolt og stædigt holder fast i én selvstændig kommune, såfremt en kommunesammenlægning vil kunne byde dem på et meget bedre børne- og ældreliv, lyder det fra Dupont, der dog samtidig understreger, at han tager medansvar for det budget, der er vedtaget - og står ved det, lyder det i opslaget.

Lorrys indslag om budgetforliget i Dragør 24. september.

Kim Dupont understreger, at budgettet ikke er endeligt vedtaget af komunalbestyrelsen endnu, og at han derfor stadig håber på justeringer. Og samtidig fortæller han, at de mange borgerreaktioner og hele procesen har påvirket ham voldsomt.

-Måske er vi ikke dygtige nok - men tro ikke, at vi ikke har prøvet - hvor umulig situationen end er - at gøre hvad vi kunne. For jeg ved, at ingen i kommunalbestyrelsen er onde - alle vil det bedste for borgerne, skriver han.

Hans partifælle, Eik Dahl Bidstrup, sidder på borgmesterposten. Og han siger til TV 2 Lorry, at han fortolker Kim Duponts opslag som et udtryk for frustration - som han godt forstår.

-Men jeg vil da kæmpe for Dragør som borgmester. Jeg vil kæmpe for kommunens fremtid. Men med snakken om at opløse regionerne, så vi ved jo ikke, om vi får overdraget så store sociale opgaver - uden økonomisk kompoensation - at det vælter læsset, lyder det fra borgmesteren.

I forhold til kommunens budget fastholder Eik Dahl Bidstrup, at der er indgået en aftale. Hvis der gennemføres ændringer inden den endelige vedtagelse, så bliver det i småtingsafdelingen.

TV 2 Lorry har kontaktet Kim Dupont for at få ham til at uddybe sit opslag over for os, men han er ikke vendt tibage på vores henvendelse.

Du kan læse politikerens opslag her:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik