Arkivfoto af oversvømmelserne i Jyllinge Nordmark efter stormen Bodil d. 6. december 2013. Siden hen har flere storme lagt vejen forbi. Foto: Claus Bech / Scanpix

Byråd i arbejdstøjet: Grundlag for kystsikring hastebehandles

Roskilde Kommune har fremrykket behandlingen af de planer og tilladelser, der skal på plads for, at ansøgningen om at etablere kystsikring kan behandles.

Byrådet i Roskilde behandler i slutningen af november en justering af kommunens kystsikringsprojekt i Jyllinge Nordmark. 

I december bliver det sidste materiale så sendt til Kystdirektoratet, hvilket er en forudsætning for, at den endelige godkendelse kan falde på plads.

-  Vi har alle været overraskede over, hvor bureaukratisk et forløb det er at få sat gang i en kystsikring. Vi har kæmpet mod både vandet og staten, siger borgmester Joy Mogensen fra Socialdemokratiet. 

Læs også Politikere står bag dige-hungrende borgere: "Bureaukrati står i vejen"

Været i gang siden 2013

Byrådets behandling er blevet fremskyndet en måned.

- Målet er, at vi hurtigst muligt kan få sendt projektet i udbud og finde en entreprenør, der hurtigt kan tage fat på arbejdet med at bygge diger og sluse, lyder det fra Joy Mogensen.

Arbejdet med kystsikringen startede efter stormen Bodil i december 2013, og siden da har flere storme lagt vejen forbi

På mødet i slutningen af november skal byrådet blandt andet tage stilling til sammensætningen af borgerbetalingen og en justering af placeringen af det østlige dige.