Byråd giver grønt lys til verdens største indendørs gokartbane

Kan du lide at ligge lavt i de skarpe sving, er der en god nyhed på vej: Verdens største indendørs gokartbane skal nu opføres i Høje-Taastrup.

Solen skinner smukt i de gule blade under træerne på Bondehøjvej, lige ved Roskildevej i Høje-Taastrup. Vi kigger ud over en stor mark sammen med borgmester Michael Ziegler (Kons).

- Det her får os på oplevelses-landkortet for folk på hele Sjælland, siger borgmesteren om Racehall. Verdens største indendørs Gokartbane, der skal bygges i området.

quote - Det betyder meget for Høje-Taastrup kommune, for det er jo en del af det samlede regionale fritidsområde her. Som vi vil fylde op med spændende aktiviteter

Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup 

Byrådet har givet sit endelige ja til at opføre en hal på 13.000 kvadratmeter. Den skal rumme en bane på 10.050 kvadratmeter og bliver dermed en tredjedel større end Racehall-banen i Aarhus, der allerede er Nordeuropas største.

Og så skal der være en restaurant og konferencelokaler i hallen.

Byggeriet af den store hal begynder i januar i det nye år, og der kan køres gokart fra engang i efteråret 2019. Her ses en visualisering af projektet.
Byggeriet af den store hal begynder i januar i det nye år, og der kan køres gokart fra engang i efteråret 2019. Her ses en visualisering af projektet.
Foto: Dreyer Arkitekter, Aarhus

Ræs under miljøvenligt tag

Der bliver taget flere forskellige hensyn til miljøet og omgivelserne i byggeriet af Racehall.

- Bygningen får solceller på taget, som giver miljø- og klimavenlig energi til hallen. Udenfor etableres en park med en blomstereng og et LAR-bassin, fortæller Thomas Lauritsen, projektleder hos Racehall.  

LAR-bassinet opsamler regnvandet fra bygningen, så Racehall ikke belaster det kommunale kloaksystem. Vandet vil sive naturligt ned i jorden og give liv til planter og dyrelivet i parken. Blomsterengen, med en lang række forskellige blomster, vil tiltrække mange forskellige insekter.

Sådan ser den 13.000kvadratmeter store hal ud. Den skal både rumme en indendørs Gokartbane, en restaurant og konferencelokaler.
Sådan ser den 13.000kvadratmeter store hal ud. Den skal både rumme en indendørs Gokartbane, en restaurant og konferencelokaler.
Foto: Dreyer Arkitekter, Aarhus

Fart på i efteråret

Racehall fortæller i dag til TV 2 Lorry at de forventer at byggeriet af den store hal begynder i januar i det nye år, og der kan køres gokart fra engang i efteråret 2019.

Borgmesteren glæder sig til, at verdens største indendørs gokarbane bliver klar i hans by:

- Det betyder meget for Høje-Taastrup kommune, for det er jo en del af det samlede regionale fritidsområde her. Som vi vil fylde op med spændende aktiviteter, siger Michael Ziegler.

Det forventes, at der kommer crika 120.000 besøgende om året til Racehall-banen.

Første skridt i oplevelses-strategi

Høje-Taastrup har i disse tider store planer inden for underholdning. Den nye Gokart-bane bliver verdens største, og der har desuden længe været planer i kommunen om at bygge det femte største vandland i verden, 'Nordic Water Universe'.

Planen er, at det skal være 360.000 kvadratmeter og blandt andet indeholde ferielejligheder, konferencecenter og et indkøbscenter. Og det skal ligge lige overfor Racehall.

Men vandlandet til 2,2 milliarder kroner er udskudt for tredje gang. 

Til Ekstra Bladet fortalte borgmester Michael Ziegler i september, at kommunen endnu ikke har fået de 84 millioner kroner for grunden, som kommunen skal have, da køberne gerne vil have konverteret nogle af de planlagte ferieboliger til almindelige boliger, hvis projektet nu ikke udvikler sig som forventet.

Projektet, som foruden vandlandet og ferieboliger skal bestå af diverse forlystelser, butikker, konferencecenter og et hotel, er sat på pause på ubestemt tid.

Kort nyt

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik