Byråd giver 100.000 kroner til skoleelever

Hvem ville du støtte, hvis du havde 100.000 kroner til velgørende formål? Det skal skoleelever i Furesø enes om.

100.000 kroner. Altså 100.000 rigtige kroner.

Så mange penge ligger der på bordet, når 8. klasserne i Furesø Kommune tirsdag den 27. november deltager i den årlige skolebyrådsdag. Og de har ret til at bruge pengene. Pengene skal fordeles mellem seks aktuelle projekter, der alle har FNs verdensmål som fælles ramme.

Der er kun en enkelt lille hage ved det. Og det er, at eleverne i fællesskab skal beslutte og prioritere, hvordan de 100.000 kroner bliver brugt.

Furesø Komune oplyser i en pressemeddelelse, at de seks projekter bygger på et eller flere af de 17 FN Verdensmål. I Furesø har byrådet valgt at arbejde med FN's Verdensmål, som er vedtaget i FN for at sikre en bæredygtig global udvikling.

Byrådet har besluttet, at prioritere arbejdet med to af verdensmålene, nemlig "Mindre ulighed" (mål 10) og "Klimaindsats" (mål 13).

I projekterne til Skolebyrådsdagen er Verdensmålene omsat til relevante projekter i Furesø. Eleverne har gennem projekterne sat sig ind i seks forskellige Verdensmål og er på den måde med til at spore Furesø ind på arbejdet med FN's Verdensmål.

Der er 42 elever med til skolebyrådsdagen, som afvikles den 27. november fra 9 til 13.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik