Bymidte sikres mod oversvømmelser: Det er en fantastisk dag!

Arbejdet med en ny højvandssluse i Frederiksværk er gået i gang.

I dag blev denne første spuns banket i jorden i det sluseanlæg, der skal beskytte Frederiksværk mod fremtidige oversvømmelser fra Roskilde Fjord.

Den 20 meter lange spuns er den første af en række pæle, der skal danne fundamentet for den højvandssluse, der skal etableres i kanalen mellem Frederiksværk og Roskilde Fjord.

-Jeg er bare en glad mand, siger formanden for Mijø- og Teknikudvalget i Halsnæs kommune, Walter Christophersen fra Dansk Folkeparti til TV 2 Lorry.

-  Hvis vi får en oversvømmelse af Frederiksvæk by, så vil den her sluse få stor betydning for så mange mennesker. Det kan jo ikke beskrives, hvilken betydning det har på folks liv, hvis deres hus bliver oversvømmet. Så det er en rigtig god dag i dag, fortsætter en glad Miljø- og Teknikudvalgsformand.

Bodil oversvømmede flere huse

Forberedelserne til Højvandsslusen har været i gang siden 2013, efter stormen Bodil havde raseret dele af området og hvor vandet oversvømmede adskillige huse i den lavtliggende del af byen.

Sluseporten bliver i sig selv 2,7 meter over daglig vand og skal beskytte bymidten i Frederiksværk mod oversvømmelser ved høj vandstand i Fjorden.

Sluseanlægget bliver desuden forsynet med to pumper, der kan pumpe vand ud igen fra Arresø Kanal, så det ikke stuver op på indersiden af slusen. 

-Vi er jo ikke herrer over vind og vejr, og vi vil også i fremtiden opleve storme og højvande i fjorden. Derfor er det vigtigt, at vi har gode kort på hånden til at kunne reagere og sætte ind. Og det får vi med sluseanlægget, som er et led i vores samlede beredskab, siger Miljø- og Teknikudvalgs formanden Walter Christophersen fra Dansk Folkeparti.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik