Bykonge takker af: Mød Tårnbys nye borgmester

Tårnby har fået ny mand for enden af bordet. Den socialdemokratiske Allan Andersen overtager efter en af Danmarks største bykonger.

Allan Andersen, 51 år, er ny borgmester i Tårnby Kommune. Han er den blot tredje borgmester siden 1970, alle socialdemokrater.

Han afløser partifællen Henrik Zimino, som nu går på pension, efter 24 år på posten. Socialdemokratiet har stolte traditioner i netop Tårnby, hvor bystyret i 100 år har været socialdemokratisk.

- Det er en arv, man skal værne om, og det vil jeg gøre de næste fire år, siger Allan Andersen. 

Ved valget fik Socialdemokratiet 40,6 procent af stemmerne og har konstitueret sig med de røde partier.

Allan Andersen har siddet i Tårnby kommunalbestyrelse de seneste 12 år. Han har altid været politisk interesseret, men blev for alvor politisk aktiv i 1998, da han meldte mig ind i Socialdemokratiet.

Sideløbende med sit arbejde i kommunalbestyrelsen har Allan Andersen arbejdet som forbundssekretær med ansvar for offentlige overenskomster i Dansk El-Forbund. Han har her ved årsskiftet opsagt sin stilling, så han 100 procent kan koncentrere sig om arbejdet som borgmester.

- På den måde bliver det selvfølgelig noget nyt, når man skal sidde for bordenden. Jeg har været inde i kommunalpolitik i nogle år, så jeg er fortrøstningsfuld, men det krilre lidt i maven.

Her har jeg hjemme

- I 70’erne flyttede mine forældre familien til Tårnby. De havde en drøm om, at min søster og jeg skulle have gode muligheder for en fremtid med uddannelse, job og bolig. At det blev Tårnby skyldtes i øvrigt nok mest, at det var her, vi havde råd til at købe hus, fortæller han.

- I dag er Tårnby Kommune ikke en kommune man vælger, fordi husene er billige – tværtimod. Vi er en kommune, rigtigt mange gerne vil bo i på grund af vores centrale placering, den skønne natur, fællesskabet og også den robuste økonomi, siger Allan Andersen om sin kommune. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik