Byggesager trækker tænder ud

Dansk Byggeri kritiserer kommuner for at smøle med behandlingen af byggesager. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den hurtigste kommune i Danmark sagsbehandler i gennemsnit byggesager på bare 11 dage.

I Nordsjælland er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på to måneder.

Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri, og med analysen følger en opsang fra formand for Dansk Byggeri, tømrermester Martin Skou Heidemann fra Skou Gruppen i Hørsholm.

- Det er som om, kommunerne lukrerer på, at Nordsjælland er et attraktivt område at bo i. De kunne godt være længere fremme i skoene og yde en bedre service, siger Martin Skou Heidemann.

En sammenligning af de nordsjællandske kommuners tidsforbrug viser, at Egedal og Helsingør Kommuner ligger i front med en behandlingstid på cirka en måned.

I bunden af opgørelsen ligger Hørsholm Kommune med et gennemsnit på fire måneder pr. byggesag, og når det kommer til erhvervsbyggerier alene, er behandlingstiden næsten fem måneder ifølge avisen.

Peter Antonsen (Borgerlisten), formand for Plan- og Miljøudvalget i Hørsholm Kommune, erklærer, at kommunen heller ikke selv er tilfreds med det registrerede tidsforbrug, og at der er taget initiativer, der skal forkorte behandlingstiden. Men der er flere forklaringer, påpeger han.

- Vi ved, at vores statistik er meget belastet af sager, der er komplicerede, fordi de ikke er rendyrkede byggesager, men måske kræver nabohøringer, dispensationer fra lokalplaner eller ligger i landzone, og det forlænger sagsbehandlingen.

- Vi har i det seneste år fået et stigende antal og uforholdsmæssigt mange af den slags sager, siger Peter Antonsen.

Den forklaring køber Martin Skou Heidemann ikke. Da han for nogle år siden skulle udvide sin virksomhed med flere kontorer i Hørsholm, ventede han i et halvt år på byggetilladelse.

- Mit subjektive indtryk er, at ansøgningen lå på en hylde og samlede støv, og først da jeg et par fredage i træk kørte forbi kommunen og spurgte, hvordan det gik med min byggesag, fik jeg tilladelsen, fortæller Martin Skou Heidemann.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik