Byggesager får ekstra fart på

Flere nordsjællandske kommuner sætter ind efter kritik af lang ventetid på byggesager, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Energistyrelsen offentliggjorde i juni sin halvårlige opgørelse over kommunernes gennemsnitlige behandlingstid, og der er stor forskel på, hvordan det ser ud rundt omkring i Nordsjælland.

- Det er godt, at kommunerne vil vedkomme problemet, for vi har savnet et højere ambitionsniveau fra dem. En sagsbehandlingstid på tre måneder er uacceptabelt, og det er nødvendigt for erhvervslivet, at det bliver gjort hurtigere, siger Søren Larsen, der er formand for DI Hovedstaden, til Frederiksborg Amts Avis.

Furesø og Hillerød håber på behandlingstid på 4 uger

Både Furesø og Hillerød kommune begynder at behandle simple byggesager separat og håber derved på at bringe behandlingstiden ned på fire uger.

I Helsingør har man ifølge Energistyrelsens opgørelse en behandlingstid på 95 dage, men det er misvisende, mener Anders Mørk Hansen, der er referencedirektør i Helsingør Kommunes Center for Teknik og Miljø.

- Vores behandlingstid er fem uger i gennemsnit for alle sager. Det høje tal skyldes, at opgørelsen måler fra ansøgningens begyndelse, til den er endelig afsluttet i Bygnings- og Boligregistret. Vi måler på, når vi selv har færdigbehandlet boligsager, siger han.

Helsingør Kommune har også en behandlingsmålsætning på fire uger for alle sager.

Hillerøds nye »Kvik-byggesagsbehandling«, Furesøs »Fast-track« og Helsingørs servicekurser til de medarbejder, der skal behandle sagerne, er blot nogle af de fremtidige initiativer, kommunerne har sat i gang.

- En hurtig behandlingstid gør, at en virksomhed undgår at udskyde ordrer og har færre omkostninger, når de udvikler eller udvider. I sidste ende kan sagsbehandlingstiden afgøre, hvor en virksomhed er placeret, siger Søren Larsen fra DI.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere