Byggeplaner i fredet område: 17.500 underskrifter afleveret til minister

Tirsdag blev 17.500 underskrifter imod byggeplanerne på et fredet areal ved Sydhavnstippen overleveret til minister.

Pænt indpakket i fiskenet blev flere end 17.500 underskrifter tirsdag afleveret personligt til transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance.

De mange underskrivere protesterer mod planerne om at bygge 550 boliger på det fredede areal Stejlepladsen - et grønt område ved Fiskerhavnen i Københavns Sydhavn.

Det er en naturfredning, der sammen med to områder på Amager Fælled og Kalvebod Fælled står til at blive ophævet af Folketinget, så der kan bygges boliger. De tre områderne blev udpeget til byggeri, fordi den oprindelige plan med at bygge på Amager Fælleds strandeng blev droppet i 2017 efter folkeligt pres.

17.500 underskrifter mod byggeri ved Fiskerhavnen blev i dag afleveret til ministeren.

Det er gruppen Fiskerhavnens Venner, der protesterer mod byggeplanerne Sydhavnen, der står bag underskriftindsamlingen.

Allieret med paraplynetværket Fredningsalliancen kæmper Fiskerhavnens Venner imod, at Folketinget ophæver den fredning, der beskytter det grønne område ved fiskerhavnen.

- Og for det, at man er ved at indføre et nyt princip, der hedder, at man kan affrede på grund af penge. Derfor spurgte vi også ministeren, om det betyder, at man kan affrede dele af Mols Bjerge for at finansiere Femern-forbindelsen, for det er det princip, Folketinget nu vil vedtage, siger Jan Mathisen, der er talsmand for gruppen.

 
 
Foto: Sean Bodin Images

- Fiskerhavnen er et unikt miljø som emmer af historie – og vel at mærke ikke overklassens historie. Det vil man ødelægge med den nye bebyggelse. Vi har også et socialt miljø, hvor vi ikke kun kender hinanden, men også kærer os om hinanden. Det kan også gå i stykker, siger Jan Mathisen.

Stejlepladsen ved Sydhavnstippen er sammen med Lærkesletten på Amager Fælled og Selinevej Nord på Kalvebod Fælled blevet til en kampplads, hvor natur og økonomiske interesser kolliderer.

Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen sendte tirsdag et lovforslag til første behandling i Folketinget, der vil ophæve de tre fredninger. Det sker blandt andet for at skaffe penge til metrobyggeriet.

På fredag er det overborgmester Frank Jensens tur til at få overleveret de godt 17.000 underskrifter.

Tidligere besøgte TV 2 Lorry Fiskerhavnen i et søndagsmagasin, hvor man går i dybden med den lille enklave, før bulldozerne rykker ind.

Fiskerhavnen ærgrer sig over fremtid med mere byggeri.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik