Sådan ser planerne for det nye højhus ud ved Bella Center. Det er femte højhus i Ørestaden, men bliver det første til beboelse. Foto: Vilhelm Lauritzen Arkitekter + COBE

Byggefeber ved Bella Center: 75 meter højt boligtårn på vej

Ørestads femte højhus er på vej og det bliver det første med boliger fremfor hoteller og kontorer.

Der er virkelig gang i byggeplanerne omkring Bella Center for øjeblikket. I sidste uge fortalte TV 2 Lorry nyheden om, at Bella Center vil bygge Nordeuropas største kongressal, men her stopper planerne ikke.

Læs også Bella Center planlægger gigant-kongressal

For tegningerne til et nyt boligtårn, der skal hæve sig 75 meter op i vejret, skal være med til at forvandle parkeringsarealerne i området om til Bella Centers helt eget bykvarter – Bellakvarter.

Det skriver Magasinet KBH.

Lokalplan skal godkendes

Før planerne om det det nye højhus kan realiseres, skal det gennem lokalplansprocesssen. Den forventes at komme i offentlig høring over sommeren og kan så blive endelig godkendt i slutningen af 2018.

Bliver planen godkendt bliver højhuset på 25 etager det femte i Ørestaden, men det bliver det første, der skal bruges til beboelse frem for hoteldrift og kontorer.

Højhuset kommer til at ligge i det nordøstlige hjørne tættest på Strandengen, hvor det kommer til at tårne sig op over naturarealet Amager Fælled.

Læs også Her er de nye planer for det omstridte Amager Fælled-byggeri

Boligtårnet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE, der også sammen har udlagt den overordnede masterplan for hele Bellakvarter.