Byggeboom i Roskilde: Forskelligartede huse er vejen frem

400 boliger bliver det til på seks byggegrunde, der netop er solgt på Musicons Hal 1-område i Roskilde . Nu ruller den kreative bydel sig ud.

Mænd i gule arbejdsveste sværmer rundt mellem gravkøer og andre store maskiner på Musicon i Roskilde i den frostklare sol. Igen i år er der byggeboom - denne gang på det gamle Hal 1-område, som er blevet døbt "Indfaldet".

Indfaldet ligger centralt på Musicon, tæt ved rockmuseet Ragnarock, 'kulturtorvet' eller Søjlepladsen og den rekreative Rabalder Parken. I en nær fremtid skal her være mange, forskellige typer boliger og butikker. 

- Vi sørger for, at den ånd, der er herude med forskelige byggerierne, fortsætter. Så der både er diversitet i boligtyperne og i byggerierne, siger Lars Bloch, sekretariatsleder på Musicon.

Kommunen udvikler bydelen i et tæt samarbejde med investorerne og bygherrerne.

Grafik fra Roskilde kommunes hjemmeside
Grafik fra Roskilde kommunes hjemmeside

Nye fællesskaber

Byrådet i Roskilde Kommune har netop givet grønt lys til at sælge byggeretter på over 30.000 kvadratmeter. 

KSE Ejendomme opfører ca. 55 ejerboliger, Svanen Gruppen bygger ca.115 lejligheder til udlejning, og ECO-Village etablerer et bofællesskab med ca. 42 ejer- og andelsboliger.

- De mange nye boliger betyder, at der nu kommer endnu mere liv i den kreative bydel. Musicon er i en rivende udvikling. Et sted hvor mangfoldigheden lever i form af de mennesker, der besøger, bor og arbejder i bydelen. Visionen om en kreativ bydel, hvor vi tør satse på at skabe nye fællesskaber og fælles oplevelser i en ny ramme, er ved at blive en realitet, siger borgmester Joy Mogensen i en pressemeddelelse.

Grafik fra Roskilde kommune
Grafik fra Roskilde kommune

Forskelle skaber liv

Musicon bliver ikke udviklet som andre bydele. Udviklingen sker i tæt samarbejde med folk fra kultur- og erhvervslivet samt ejendomsudviklere, som synes, det er spændende at være med til at præge udviklingen i en dynamisk og mangfoldig bydel.

Når Musicon er færdigudviklet om 5-10 år, vil det være en kreativ bydel med liv det meste af døgnet med cirka 1000 boliger og omkring 1.000 arbejdspladser. 

- Se på den ældre boligmasse i enhver by. Der er husene også forskellige. Høje, smalle, lave og brede og med forskellige omgivelser. Man har fundet ud af, at det er den slags by, der virker, siger Lars Bloch. 

Kort nyt

Fakta om kvarteret Indfaldet:

  • To karréer og et erhvervshus langs Rabalderstræde
  • Tæt-lav bebyggelse på begge sider af den eksisterende regnvandskanal
  • Bebyggelsen er struktureret omkring et bredt stræde for cyklende og gående, der vil forbinde Søjlepladsen i vest med et fremtidigt parkeringshus i øst langs jordvold ind mod AB Vestermarken
  • Midt på strædet vil en lille bevaret del af Hal 1 (ca. 400 m2) stå tilbage som en rå/ karakterfuld ramme omkring en bydelsplads
  • Langs den eksisterende regnvandskanal vil der blive etableret grønne lommer/ friarealer som øger de rekreative kvaliteter og skaber grøn sammenhæng til Rabalderstræde
  • En kommende adgangsvej mellem Køgevej og Rabalderstræde skal skabe adgang til kvarteret som internt vil blive trafikbetjent af to stikveje
  • Adgangsvejen vil blive anlagt med en grøn karakter i form af et beplantningsbælte og vil få en bred sti til fælles brug på gåben, cykler, løbehjul, rulleskøjter etc.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik