Byggeboom hitter: Nybyggeri i København storsælger

Det er ikke kun på byggepladserne i København, at der er stor aktivitet. Også hos ejendomsmæglerne er der travlhed - de nye ejerlejligheder hitter.

I mange københavnske bydele skyder nybyggerier og lejlighedskomplekser op.

I 2014 var særligt områder på Amager i kikkerten blandt de projekter, som blev udbudt. Men i 2015 og 2016 er projektsalgene steget markant i både i Indre by - København K - og i Nordhavn.

Og salget af de nybyggede ejerlejligheder er støt stigende, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

quote Der bliver bygget meget i disse år, men lejlighederne sælger også

Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Mens salget af ejerlejligheder, der blev solgt som projektsalg, i 2014 lå på 601 solgte lejligheder, var tallet allerede i 2015 steget til 825 lejligheder.

Stigningen for 2016 varsler også godt. Til dags dato er der solgt 543 ejerlejligheder som projektsalg alene i København,og det er i følge Boligsiden.dk på niveau med sidste års salg.

- Der bliver bygget meget i disse år, men lejlighederne sælger også. Markedet for projektsalg har ligesom resten af boligmarkedet kunnet høste frugten af den lave rente, der har sat skub i mange bolighandler både sidste år og i år, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Nye lejligheder betyder store prisstigninger

Men selvom de mange nybyggerier skaber flere lejligheder til de trængte byboere, betyder flere boliger på markedet ikke et fald i boligpriserne i hovedstaden.

quote De nye boliger, der bygges, er for de få og ikke de mange

Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Salgsprisen for ejerlejligheder er nemlig steget med 9,4 procent - og det tal har de mange nye projektsalg været med til at hæve prisnievauet i byen.

Kvadratmeterprisen for en ejerlejlighed solgt som projektsalg i København ligger på 43.706 kroner. Det er 9.000 kroner mere end for blot to år siden.

På en almindelig lejlighedhed i København er kvadratmeterprisen til sammenligning 35.597 kroner i juli 2016.

- Salgsprisen er steget markant i København de seneste år, og prisen for projektsalg følger med. De nye boliger, der bygges, er for de få og ikke de mange. Der er typisk ikke bopælspligt i nybyggerierne, og det betyder også, at de appellerer til pengestærke købere, der ikke nødvendigvis har tænkt sig at slå sig ned i byen, siger Birgit Daetz og fortsætter:

- Mens antallet af projektsalg stiger, er udbuddet af de små et- og toværelseslejligheder faldet. Sammensætningen af udbuddet har ændret sig, og der er færre af de små lejligheder til salg i den billigere ende af spektret, mens projektsalgene og millionlejlighederne fylder mere og mere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik