Bygge-matador giver staten megatab

En faldefærdig udlejningsejendom i Hornbæk med vandskader blev under opturen en del af en galoperende ejendoms-karrusel og belånt for over 26 millioner kroner. I går blev ejendommen på Villingebækvej udbudt på en tvangsauktion ved Helsingør Ret, og her blev der kun budt en enkelt million. Det skete i forbindelse med en konkurs i selskabet Hornbæk Ejendomsinvest ApS, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Bag det krakkede selskab stod den nu 38-årige Kenneth Schwartz Thomsen fra Vedbæk som med et engagement på 900 millioner var med at til køre Roskilde Bank i sænk. Schwartz Thomsen er forlængst erklæret personlig konkurs og er sigtet for skattesvig. En af de andre involverede i ejendommen i Hornbæk var den siden forsvundne ejendomsmatador Kristian Bendz Juul fra Tikøb.
Med mere 15 millioner kroner ude at svømme, så er Pantebrevsselskabet af 2. juni 2009 langt den største kreditor, hvilket betyder, at det er de danske skatteydere, som står med regningen. Det skyldes, at selskabet er et statsligt afviklingsselskab, som samler alle de usælgelige forretninger i den kuldsejlede Gudme Raachou Bank.
Advokaten fra det statslige pantebrevsselskab, der som den eneste bød, begærede efterfølgende ejendommen på såkaldt 2. auktion i håb om større interesse.
Ejendommens beboere blev tvunget til at forlade deres hjem, da varme og vand pludselig blev lukket.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere