To byer mister udkørende politi: Nu lander sagen hos minister

Nordsjællands Politi hiver udkørende politibiler væk fra Helsingør og Frederikssund. Sagen kritiseres af borgmestre i begge byer, og nu lander den også på justitsministerens bord.

Der vil ikke længere drøne biler med blå blink ud fra politistationerne i Frederikssund og Helsingør.

Det foreslår Nordsjællands Politi i i et udkast til en ny politistruktur i politikredsen. Dermed skal alle politibiler køre ud fra Hillerød og Gentofte fra sommeren 2018.

Og det vækker kritik fra flere sider. Borgmestrene i Frederikssund og Helsingør er begge bekymrede, og folketingsmedlem Marlene Harpsøe, DF, har nu taget fat i justistminister, Søren Pape, Kons.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Marlene Harpsøe, DF, har sendt en række kritiske spørgsmål til ministeren, hvor hun blandt andet spørger, om Søren Pape Poulsen mener, at den nye struktur er et udtryk for serviceforbedringer eller forringelser.

Borgmestre bekymrede

Nordsjællands Politi lægger op til, at de udkørende patruljer fra sommeren 2018 skal arbejde med zoneinddeling, så der konstant er patruljebiler til stede i alle zoner.

Alligevel vækker beslutningen bekymring hos borgmestrene i Helsingør og Frederikssund, der mener, at det vil påvirke borgernes følelse af sikkerhed. Borgmestrene skal fredag drøfte situationen.

Tillidsmand på politistationen i Frederikssund, Kim Dueholm, har også kritiseret den nye politistruktur i Frederiksborg Amts Avis: 

- Jeg har svært ved at se, hvordan det skal kunne hænge sammen i praksis, at alle zoner skal være konstant dækket ind, og dermed frygter jeg også, at vi får svært ved at levere en ordentlig service, siger han til avisen. 

En af hans bekymringer er, at politiet mister det lokale kendskab til Frederikssund og Helsingør.

Politidirektør Jens-Christian Bülow understreger, at der er tale om et udkast, og at der endnu ikke er truffet nogle beslutninger. Den nye politistruktur skal godkendes af Rigspolitiet, inden det kan sættes i gang. Politidirektøren vil nu tale med borgmestrene og lytte til deres bekymringer. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik