Byen er splittet: Dramatisk borgermøde om Musik I Lejet

Borgermødet om Tisvildeleje festivalen, Musik I lejet, har delt byens beboere. Nogle støtter den, andre gør ikke. I aften forsøger de at finde hinanden.

På aftenens borgermøde i Tisvildeleje håber de at finde en form for overensstemmelse omkring Musik I Lejet, så alle kan blive glade. Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix

Hundredevis af mennesker er mødt op til borgermødet om den nordsjællandske festival Musik I Lejet. Festivalen har de seneste år udviklet sig til en bragende succes, og de 10.000 billetter til sommerens udgave blev revet væk på få minutter.

Læs også Politiet er svært skuffet efter Musik i Lejet

Det er dog ikke alle borgere i Tisvildeleje, hvor festivalen huserer, der er lige begejstrede.

02:51

I aften er hele byen samlet i Idrætshuset for at diskutere den populære sommerfestival. For ikke alle i Tisvilde er lige begejstrede for trækplasteret

Luk video

- Jeg har ikke noget mod festivalen, men jeg synes, at den er blevet for stor, og den fylder for meget. Det er ikke, fordi jeg ønsker, at den skal lukkes, men den fylder for meget, og publikummet har ændret sig, siger Birgitte Frigast, der er gallerist i Tisvildeleje, til TV 2 Lorry.

Det er dog ikke alle, der deler hendes holdning, en af dem er Simon Svendsen, der er medejer af Brød og Vin i Tisvildeleje.

- Jeg mærker en masse glade festivalgæster og en masse glade kunder i butikken. Vi kan helt klart se, at det uden sammenligning er den bedste uge i sommerperioden. Ingen af ugerne hverken før eller efter kan hamle op med uge 29, siger han.

Læs også Naboer er møgtrætte af Musik i Lejet

Ingen gevinst for byen

En del af kritikken mod festivalen går på, at der ikke genereres nogen penge fra festivalen ud i byen, men at den i stedet sender penge direkte i lommen på bagmændene, og det er på trods af, at den kalder sig selv en non-profit festival.

05:19

Bagmænd beskyldes for at malke festivalen økonomisk.

Luk video

-  Når det her cirkus er overstået, hvad har det så betydet for byen, at de har været her? Vi har ofret en stor del af vores omsætning, mens de har genereret utroligt lidt til byen. Der kommer 11.000 mennesker til den her lille by med en enkelt gade, et hav af mad og øl-boder, og så er der kun et overskud på 300.000 kroner, der går til idrætsforeningen, siger Birgitte Frigast.

Arrangørerne har flere gange afvist kritikken i forhold til overskuddet.

Borgermødet slutter i aften klokken 22.00, hvor du også kan se mere om sagen direkte i vores udsendelse.

Læs også Amerikanere vil bygge nyt mega-hotel klos op ad Rundetårn

02:55

Har Musik I Lejet en fremtid i Tisvilde? Foto: Linda Kastrup - Ritzau Scanpix

Luk video


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik