Bydelsmødre får kvart million: Kronprinsessen er dybt imponeret

Projektet 'Bydelmødre' har fået en ekstra stor - og kongelig - julegave.

Stærke mødre giver stærke familier. 

Det mener 'Bydelsmødrene', hvis arbejde består i at uddanne kvindelige ’ildsjæle’, der kan skabe lokale netværk for kvinder med minoritetsbaggrund.

En indsats, der nu bliver belønnet med 250.000 kroner.

Skaber store forandringer

Hvert år uddeler Kronprinsessen Mary Fondens nemlig en donation til et projekt eller en organisation, som har vist særligt potentiale:

- Jeg besøgte for kort tid siden Bydelsmødrene, og jeg blev dybt imponeret over kvindernes forandringshistorier, udtaler kronprinsesse Mary i en pressemeddelelse og uddyber:

- Nogle af kvinderne har levet et meget isoleret liv, men i mødet med Bydelsmødrene oplever de, at døren til samfundet langsomt åbner sig. De får forståelse for og nye forudsætninger for at indgå i fællesskabet. De bliver fx opmærksomme på, hvorfor det er vigtigt, at de og deres børn deltager i legegrupper eller skolearrangementer, og den viden giver dem en tryghed og lyst til at være med.

Pengene kommer igen 

quote I Bydelsmødrene hjælper kvinder andre kvinder ud af ensomhed og isolation, ind i et stærkt sundt netværk, væk fra negativ social kontrol, tættere på det danske system.

Thit Aaris-Høeg, direktør i Fonden for Socialt Arbejde

Bydelsmødrene er i dag et landsomfattende fænomen med egen landsorganisation, som retter sig mod kvinder med anden etnisk baggrund end dansk.

Helt konkret gennemgår de frivillige Bydelsmødre en grunduddannelse på 15 moduler. Her får de viden om forskellige temaer, som vedrører familielivet og kommunens tilbud, lærer principperne for det frivillige arbejde og får nogle konkrete metoder til at støtte andre kvinder på den bedste måde.

Der er uddannet flere end 600 Bydelsmødre og 40 netværksgrupper. De rummer mere end 50 sprog, men når kvinderne mødes, taler de dansk. Det danske sprog anses nemlig som en af flere centrale nøgler til samfundet.

Effekten af deres arbejde bliver understreget af Økonomer Uden Grænser, som er en non-profit startet og drevet af økonomer fra Københavns Universitet.

Hver krone, der investeres i Bydelsmødre, kommer faktisk 3-10 gange igen over en periode på ti år, vurderer de.

- I Bydelsmødrene hjælper kvinder andre kvinder ud af ensomhed og isolation, ind i et stærkt sundt netværk, væk fra negativ social kontrol, tættere på det danske system, herunder kommuner, skoler og institutioner, og ikke mindst tættere på uddannelse og arbejde. Mary Fondens årlige donation er en stor anerkendelse af vores arbejde og kan styrke den lokale forankring yderligere, fortæller direktør i Fonden for Socialt Arbejde, Thit Aaris-Høeg, i pressemeddelelsen. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik