Byboere lever i støjhelvede

Næsten 800.000 danskere lever og bor i et støjhelvede, hvor larmen fra gadens trafik overstiger den anbefalede støjgrænse. Men mange kommuner ser stort på lovens krav om at producere handlingsplaner for, hvordan de agter at bekæmpe støjen og hjælpe borgerne. Det skriver Politiken.

Allerede i 2008 skulle Miljøstyrelsen have modtaget de handlingsplaner. Men 13 kommuner mangler at levere, heriblandt de 2 største: København og Århus. »Politikerne har forbigået støjproblemet i larmende tavshed«, siger Kåre Press-Kristensen fra Det Økologiske Råd.

Aalborg og Odense har afleveret handlingsplaner, men fraværet af mål for nedbringelsen af den sundhedsskadelige larm understreger, at støjgener ikke prioriteres højt, mener Det Økologiske Råd.

Miljøstyrelsen, der vurderer, at støj årlig koster 200-500 dødsfald, har netop rykket kommunerne for at aflevere en støjhandlingsplan. Københavns Kommune forklarer, at en kortlægning af støjen har taget længere tid end ventet, fordi kommunen har høje ambitioner.

     


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik