Butikskæde skjuler cigaretterne: Nu sælger de færre smøger

Salget af cigaretter er faldet, efter Irma har valgt at skjule cigaretpakkerne ved kasseapparaterne.

I butikskæden Irma er cigaretterne gemt bag en sort låge bag kassen. Det har fået salget til at dale. Foto: TV 2 Lorry

Det bliver solgt færre cigaretter i butikskæden Irma.

I september måned sidste år valgte dagligvarekæden at skjule tobakken ved kasseapparaterne, og nu viser en ny opgørelse, at cigaretsalget er faldet med 13 procent sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år.

Og det er helt efter planen.

- Udover at vi normalt i vores branche absolut ikke kan lide nedgang i salg, så vil jeg sige, at lige netop en nedgang på 13 procent i cigaretsalget er vi glade for. Vi vil jo gerne understøtte målet om, at 2030 skal være året, hvor vi får en generation af røgfrie unge, siger Irmas direktør Søren Steffensen.

Irma, der har 66 butikker i TV 2 Lorrys område, var en af de første dagligvarekæder i Danmark, der valgte at gemme cigaretpakkerne væk. Også butikskæden Netto har haft succes med at sænke salget af cigaretter ved at skjule pakkerne.

00:46 Luk video

Kræver lovgivning om at skjule tobak

I butikssammenslutningen Coop, som Irma er en del af, er man i øjeblikket i gang med at udfase synligt tobak i dets omkring 1000 butikker.

- Det, at vi har gemt pakkerne væk, og at vi samtidigt er blevet meget rigide i at spørge om ID, gør, at det er lettere for unge at fravælge vores butikker og gå et andet sted hen. Det er jo så en af de andre udfordringer. Og her mener vi i Coop, at regeringen burde lovgive sådan, at alt tobakken i alle butikker bliver gemt væk, siger Irma-direktøren.

Tidligere på ugen modtog Coop en hæderspris fra Kræftens Bekæmpelse sammen med en række kolleger for indsatsen for at skjule tobakken.

Irma-direktør Søren Steffensen glæder sig over salgsnedgangen. Foto: TV 2 Lorry

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik