To nye gågader til København: Butiksejere glæder sig handelsgade uden biler

20 parkeringspladser i Indre By i København forsvinder - til gengæld kommer der to nye gågader ved Købmagergade, som glæder butikker og handlende.

Fra foråret 2019 bliver Valkendorfsgade og Løvstræde i indre by i København helt fri for biler. Foto: Henry Michaelsen - TV 2 Lorry

I fremtiden kan man slentre en tur og kigge i butikker i ro og mag, i Valkendorfsgade og Løvstræde i København.

En næsten enstemmig Borgerrepræsentation i København har nemlig takket ja til tilbuddet om at pensionsselskabet PFA betaler for at få renoveret gaderne omkring det gamle posthus i Købmagergade.

Læs også Nu er det vedtaget: København får to nye gågader tæt på Strøget

Gaderne, der nu slipper helt for biler, får i løbet af foråret 2019 ny gadebelægning og dobbelt så mange cykelparkeringspladser. Og glæder de handlende, som TV2 Lorry mødte på gaden.

- Jeg synes, det er dejligt, hvordan Indre By faktisk hele tiden bliver smukkere og smukkere, siger Eva Agger, der ikke ser noget skidt i de 20 parkeringspladser, der ryger til fordel for den nye gågade.

- Det vil ikke genere mig. Jeg er cyklist, og jeg synes, at bilerne skal holde sig ude af byen.

 

 En gade, folk får lyst til at gå ned ad

Det er ikke kun de handlende, der går ude og kigger ind, som glæder sig til den nye forvandling. Inde bag ruderne, på den anden side af desken, ser man også frem til forårets fornyelser på de to gader. 

Blandt andet hos den danske møbelproducent Fritz Hansen i Valkendorfsgade, hvor man glæder sig til at få skærmet lidt af for støjen fra trafikken. 

- Det bliver super dejligt! Gaden bliver mere venlig for folk, så de får lyst til at gå her ned, og vi får lidt flere mennesker igennem, siger Thyge Rasmussen, der er Sales Consultant hos Fritz Hansen.

00:26

Hør, hvad både gadens besøgende og butikker mener om de nye gågader.

Luk video

Lidt længere nede af gaden i butikken ''Vi ses'', frygter man heller ikke afskaffelsen af de 20 p-pladser. 

- Det, tænker jeg, bliver en rigtig god ting. For vi tror, det bliver en lidt hyggeligere gade at komme og handle i, siger Dorthe Nielsen, der er ekspedient i butikken på Valkendorfsgade. 

Gadefornyelsen forventes at påbegyndes i foråret 2019, hvor selve ombygningen vil vare tre til fire måneder. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik