Butiksansat: Røverne skar min pulsåre over

En Rema 1000-ansat fortalte tirsdag i Retten i Glostrup, hvordan han lillejuleaften fik peberspray i øjnene og blev stukket i ryggen af to røvere med kniv.

- Du har været ude for en meget ubehagelig oplevelse, som du skal fortælle om. Du må endelig sige til, hvis du får brug for en pause.

Sådan sagde anklager Sune Ploug Sørensen til den 42-årige TD, som tirsdag var kaldt ind i Retten i Glostrup for at fortælle om det overfald, som nær havde kostet ham livet sidste år.

TD er ansat i Rema 1000 i Albertslund, hvor episoden finder sted kort før lukketid lillejuleaften.

- Jeg skal til at køre ting ind, der står foran butikken. Så står der to gutter med bandanaer på i indgangen og råber, at det er et røveri. Så står jeg bare og tænker: Det her - det er bare løgn, siger den butiksansatte.

Pludselig får han peberspray i øjnene, og røverne løber mod udgangen, mens han kaster fuglekugler efter dem.

TD får fat i den ene, og den anden slår ud efter TD, som prøver at afværge med sin højre arm. Derefter løber de to maskerede mænd væk.

- Så er der en kunde, der råber, at jeg er blevet stukket i ryggen. Og så opdager jeg, at blodet driver ud af mig, siger TD grådkvalt.

- Jeg har slet ikke mærket, at jeg fik kniven i ryggen. Først bagefter får jeg sindssygt ondt. Senere fik jeg at vide, at min pulsåre var skåret over.

I Retten i Glostrup sad to mænd på 18 og 19 år på anklagebænken tiltalt for røveri- og drabsforsøg. De kiggede opmærksomt på offeret, som tydeligt var bevæget over at skulle genfortælle historien.

En af kunderne, der var til stede i butikken under overfaldet, var også kaldt ind som vidne i sagen.

- Jeg går hen og spørger butiksassistenten, om jeg lige må se ham efter. Da jeg løfter op i hans trøje, ser jeg et stiksår. Min hånd er ikke stor nok til at dække det, så jeg beder om hjælp. Da vi får lukket såret i lænden, ser jeg, at der begynder at boble blod ud af skulderen, fortæller vidnet.

Ifølge anklageskriftet mistede TD 2,3 liter blod og var i livsfare efter overfaldet, som havde givet ham en punkteret lunge og en gennemskåret pulsåre.

Retssagen mod de to tiltalte fortsætter i flere dage, og der ventes at falde dom i december.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Lucas Kragh Christiansen

Politiet efterlyser igen mistænkt med nyt foto fra efterforskningen

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere