Butikker laver røveriregister

Antallet røverier mod supermarkeder og butikker er så stort et problem, at Dansk Erhverv og en række butikskæder nu indfører deres egen røveridatabase, oplyser DR Nyheder.

Det kommer til at foregå på nettet under navnet Crimestat, der åbner ved årsskiftet.

- Butikkerne kan på nettet se antallet af røverier, og hvilke metoder der er blevet benyttet, og så tage deres forholdsregler, siger direktør Lars Alexander Borke fra Dansk Erhverv.

Butikker, der bliver udsat for røveri, skal indrapportere alle oplysninger om røveriet så snart, det er begået. Derefter kan andre butikker se oplysningerne.

- Vi får adgang til en lang række informationer. Hvor skete røveriet, hvilket tidspunkt på dagen, hvordan er man kommet ind i butikken, hvilke våben brugte man, er man kommet til fods eller på knallert eller i bil. Jo flere informationer, vi får, jo bedre kan vi tilpasse vores sikkerhedssystemer, siger John Ravn fra butikskæden Fakta.

Crimestat skal også være en ren alarmklokke.

- Vi arbejder i realtime. Så informationerne kommer på Crimestat hurtigt. I de situationer, som vi har set en del tilfælde af de senere år, hvor udenlandske røverbander opererer fra by til by, vil man hurtigt kunne se, om man har en butik i nærheden og kan træffe sine forholdsregler med det samme, siger Lars Alexander Borke.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere