Buskrydning skulle bremse hashhandel: Nu er pusherne rykket til en ny park

I september ryddede Københavns Kommune flere buske i Nørrebroparken for at dæmme op for den massive handel, men det har tilsyneladende bare sendt pusherne videre.

Københavns næststørste hashmarked har i årevis ligget i området omkring Jægersborggade og Nørrebroparken, hvor den åbenlyse hashhandel har skabt utryghed for områdets beboere.

I september måned besluttede politiet og Københavns Kommune sig så for at fjerne en større mængde buske i Nørrebroparken, som pusherne brugte til at skjule sig bag og på den måde gøre den åbenlyse hashhandel lidt mindre åbenlys.

quote Det, at hashsælgerne rykker rundt, viser, at vi har en effekt på miljøet, og at de ikke har det nemt.

Rune Nielsen, vicepolitikommissær, Københavns Politi

Og ifølge flere beboere i området, som TV 2 Lorry har været i kontakt med, har indgrebet rent faktisk formået at fjerne en del af hashhandlen fra Nørrebroparken, men i stedet er den rykket videre til den tilstødende park, Hørsholmparken.

Her har en gruppe pushere indtaget pladsen under det 'gule halvtag', som de nu bruger som base til at betjene de hundredevis af kunder, der hver dag møder op i området for at købe hash.

Det 'gule halvtag' er ellers normalt kendt som et samlingspunkt for beboerne i området, der bruger det til en lang række aktiviteter lige fra fitness for småbørnsmødre til familiefødselsdage.

Indsats har en effekt

Men ifølge flere af de beboere, TV 2 Lorry har været i kontakt med, er der nu i stedet vagter og cyklende hash-bude på pladsen, hvilket bringer utryghed dårlig stemning til området. Samtidig peger flere beboere på det uhensigtsmæssige i, at salget foregår klods op af en daginstitution, og at hashen ofte bliver gemt i buske tæt ved.

Hos Københavns Politi er de bekendt med udviklingen, men de fortæller, at der ikke er konkrete planer om at ændre ved den overordnede indsats i området.

- Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan, for at få dem fjernet fra området. Vi lægger også et stort pres på dem dér, men om det er den ene eller den anden park er ikke så vigtigt for os, siger vicepolitikommissær, Rune Nielsen, til TV 2 Lorry.

Han vurderer desuden, at pushernes ændrede adfærd i området er et udtryk for, at politiets indsats har en effekt, men han påpeger, at politiet ikke kan løse problemerne alene.

- Det, at hashsælgerne rykker rundt, viser, at vi har en effekt på miljøet, og at de ikke har det nemt. Men så længe der er købere, vil der være et problem, og derfor er det også helt afgørende, at områdets beboere ikke handler hos dem, siger vicepolitikommissær, Rune Nielsen.

Der blev i september ryddet ud i bevoksningerne i Nørrebroparken, så hashhandlerne fik sværere ved at skjule sig.
Der blev i september ryddet ud i bevoksningerne i Nørrebroparken, så hashhandlerne fik sværere ved at skjule sig.
Foto: Mathilde Fischer Thomsen

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik