Video: Chauffør brugte iPad under kørslen: Nu er han fyret

En passager filmede det, da en chauffør på ruten København-Aarhus på én gang styrede bussen og brugte en iPad.

Det har kostet en buschauffør jobbet, at han fredag på en tur fra København til Aarhus havde opmærksomheden rettet mod en iPad, mens han sad ved rattet.

Chaufførens arbejdsgiver, Busselskabet Pletten, har således fyret ham.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Vi er blevet bekendt med, at en af vores chauffører i går kørte bus og anvendte en iPad samtidig, lyder det.

(Se videoen her - artiklen fortsætter nedenunder)

- Hos Busselskabet Pletten er sikkerheden førsteprioritet, og den pågældende chaufførs adfærd er ikke acceptabel.

- Vi har sammen med vores faglige organisation drøftet de passende personalemæssige konsekvenser for vedkommende chauffør, og vores samarbejde med vedkommende er bragt til ophør.

Buschaufførens upassende tidsfordriv har fået stor opmærksomhed, efter at en passager optog kørslen på sin mobiltelefon og lagde videoen på Facebook.

Passageren havde købt sin billet hos lavprisselskabet Rødbillet.dk, som havde hyret chaufføren og Busselskabet Pletten til at køre turen.

På trods af episoden vil samarbejdet fortsætte, fortæller direktøren for Rødbillet.dk, Thomas Hintze. Han har lørdag haft "en alvorlig samtale" med Busselskabet Pletten.

- Vi har 600 chauffører og 15 faste underleverandører. Det er træls, at der er 599, der gør det godt, og én tosse, der falder udenfor. Alle har fået en løftet pegefinger og kan lære af den her sag, siger Thomas Hintze.

- Vi har sendt et brev ud til alle vores underleverandører, hvor vi skriver, at de skal indskærpe over for chaufførerne, at de skal overholde alle love og regler.

- Men Pletten kører videre for Rødbillet.dk, siger han.

Busselskabet Pletten forsikrer, at det vil skærpe retningslinjerne for sine ansatte "for fremadrettet at undgå farlige situationer og lignende uacceptabel adfærd".


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik