Bureaukratiet skal gå hurtigere for at følge med byggeboom

Københavns Kommune forventer at skære en tredjedel af sagsbehandlingstiden på ændringer af lokalplaner. Det er godt nyt for bygherrerne.

Nye bygninger og bydele skyder op over hele København, og det har medbragt en stigende efterspørgsel på nye lokalplaner, og det ønske efterkommer kommunen nu. Det skriver P4 København. 

Man har blandt andet ansat 14 nye medarbejdere, inddelt byggesagerne i fire kategorier og skåret ned på den politiske proces for at speede processen med at vurdere byggesagerne op.

- Det er en lang række effektiviseringer på det organisatoriske plan, som vi har toppet op med at sige; ”måske skulle vi også kigge lidt på det politiske bureaukrati?”, altså, hvor lang tid er vi selv som politikere om at vedtage lokalplaner, fortæller teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Morten Kabell fra Enhedslisten, til P4 København. 

Kommunen forventer, at de nye tiltag kan barbere en tredjedel af den nuværende sagsbehandlingstid. 

Borgerne vil blive hørt

Selvom det vil gå hurtigere at ændre lokalplanen, så garanterer Morten Kabell, at der ikke vil dukke højhuse op i københavnernes baghave, før de er blevet hørt.

- De kommer ikke til at dukke op, uden der har været præcis den borgerdebat, der skal til i en storby, når man skal diskutere byens udvikling, siger teknik- og miljøborgmesteren til P4 København. 

I effektiviseringstiltagene er der ifølge Morten Kabell lagt op til, at borgerne i højere grad bliver hørt, og at der skal være en øget dialog mellem kommunen og københavnerne.

- Det demokratiske aspekt har været helt afgørende for mig, når vi effektiviserer sagsbehandlingsgangene, må det ikke ske på bekostning af københavnernes mulighed for indflydelse, siger han. 

Godt nyt for bygherrerne

Især opdelingen af byggesager i forskellige kategorier vil hjælpe bygherrerne, vurderer Hanne Ullum, der er vicedirektør i Bygherreforeningen.

- Noget af det, som kan være et vanskeligt element for en bygherre, det er uforudsigelighed, forklarer hun til P4 København.

- Hvis de ikke har en fast tidsplan, så kan det komme til at koste dem rigtig mange penge i den anden ende.

Et af de steder, hvor bygherrerne har mistet penge, er på lejeboliger, hvor lejerne ikke har kunnet flytte ind til tiden på grund af sagsbehandlingen. Derfor har bygherren selv skullet dække huslejen eller har mistet lejere, som i mellemtiden har fundet et andet alternativ.

Derfor glæder bygherreforeningen sig over, at kommunen vil komme med hurtigere afklaring.

- Vi håber, at de nye tiltag vil give et smidigere samarbejde. Det er vel i virkeligheden det, der giver en hurtigere proces med en god dialog, så man sikrer, at man får gode byggerier, som opfylder lovgivningen og kan være til fordel for alle parter, siger Hanne Ullum til P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik