Bunker af fordærvet mad smidt i hundeområde

I Søndermarken på Frederiksberg har ukendte gerningsmænd gennem længere tid dumpet store mængder mad i et område for hundeluftere.

Hvis man har for vane at lufte sin hund i Søndermarken, så er man muligvis stødt på bunker af gammel mad, som nogen har efterladt midt på jorden.

I et område, hvor hundene har lov at løbe frit, bliver der nemlig efterladt
store mængder billige chips, gamle gryderetter og hundefoder, som bare bliver smidt på jorden og op ad træerne i Søndermarken.

Hunden kastede op

Det fortæller Katja Bjarnov Lage, der selv er hundeejer, og dagligt går tur i Søndermarken, og hun beretter, at problemet har stået på i omtrent et år:

- Det er et stort problem, fordi al maden bliver smidt lige i det område, hvor hundene har lov at løbe frit, så hundene spiser jo bare løs af det. Min egen hund har spist af maden, som ofte er rådden, og bagefter har den kastet op, det er sket flere gange, fortæller Katja Bjarnov Lage til TV 2 Lorry.

Det er næsten dagligt, at hun lægger mærke til de store mængder mad, som nogen har efterladt. Søndag blev det dog for meget for hundelufteren, der bevæbnede sig med en stor sort affaldssæk og samlede omtrent 10 kg hundefoder og andre efterladte madvarer op. Hun fyldte en hel sort sæk med mad, som var smidt omkring en række træer.

- Det ser ud som om, nogen har tømt en kæmpe portion gryderet fra et industrikøkken ud midt på jorden nær træerne, det er simpelthen så ulækkert, for det er råddent, siger hun.

Titrækker rotter

De store mængder gammel mad, som bliver smidt på jorden, er ikke kun en plage for hundeejerne. Det er også stærkt problematisk, fordi mad der bare ligger på jorden tiltrækker rotter.

Hvor maden kommer fra, og om det er den samme person, der er ansvarlig for både chips, hundefoder og gryderetter vides ikke, men Katja Bjarnov Lage gætter på, at det kan være et forsøg på godhed, der ligger bag:

- Måske er det en slags misforstået godhed, det kan være, der er nogen, der tænker, at man hjælper her i vinterkulden hvis man lægger mad ud til dyrene, men det nytter jo ikke noget, når dyrene bliver syge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik