Budgettet på plads: Regeringen og kommuner har landet aftale

Regeringen og KL har torsdag lavet en aftale for næste års budget, der blandt andet betyder, at en række kommuner kompenseres med en milliard kroner i 2019 og 2020.

Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen har torsdag indgået en aftale om næste års budget. Det oplyser Finansministeriet på deres hjemmeside.

Med aftalen står det klart, at regeringen uddeler en milliard kroner i både 2019 og 2020 til de hårdt prøvede kommuner, som lider under den manglende reform af udligningsaftalen, som blev nedstemt i Folketinget. 

I TV 2 Lorrys område betyder det, at 16 kommuner kan ånde lettet op og se frem til, at det store hul i pengekassen, som udligningen havde forårsaget, nu bliver kompenseret af regeringen.

Samtidig må de berørte kommuner hverken hæve eller sænke skatten i den periode, de modtager godtgørelse fra regeringen.

Ifølge Ritzau glæder KL’s formand, Jacob Bundsgaard (Soc. Dem.) sig over, at kommunerne samtidig får forhøjet beløbet for anlægsloftsbudgettet de næste år.

Oprindeligt stod kommunerne til at få 17 milliarder kroner til byggeri i 2019, men loftet er nu forhøjet til 17,8 milliarder kroner.

- Det er det niveau, vi kunne lande på. Vi får ikke alle vore ønsker opfyldt, men vi kan afholde den nødvendige kernevelfærd, siger Jacob Bundsgaard til Ritzau.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20160205-173113-4-1000x667we.jpg

Opsigtsvækkende meldinger fra borgmester følges af partiledelse

københavns rådhus

Forvaltning finder rod i regnskaberne for over 37 millioner kroner

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester smækker med døren: ”Partiet har ikke behandlet mig godt”

ole bjørstorp merete amdisen

Kommentator efter bykongens fald: Dette vil jeg især holde øje med

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere