Brutalt hærværk: Her knuser maskerede bøller Alis livsdrøm

Bager i Tingbjerg er gentagne gange blevet udsat for hærværk. Ifølge ejeren skyldes det, at han har nægtet at betale beskyttelsespenge.

Bevæbnet med baseballbat og jernstænger raserede fem unge, maskerede gerningsmænd lørdag aften en bager og restaurant i Tingbjerg i det nordvestlige København.

Den alvorlige hændelse på Kaj Bageri fandt sted, mens der var fyldt med spisende gæster.

quote Jeg kan ikke arbejde her. Hvem vil komme og købe brød eller mad her, når de ved, det ikke er sikkert.

 Ali Parnian, indehaver af Kaj Bageri

Episoden kommer efter, at den kombinerede bager og restaurant både torsdag og fredag fik smadret alle sine vinduer.

Ejer, Ali Parnian, fortæller til TV 2 Lorry, at det grove hærværk skyldes, at han er blevet opkrævet beskyttelsespenge, som han har nægtet at betale.

Ejer af Kaj Bageri, Ali Parnian, er knust.
Ejer af Kaj Bageri, Ali Parnian, er knust.
Foto: TV 2 Kosmopol

Da TV 2 Lorry søndag møder ham i hans butik, sidder chokket over at se sit levebrød blive smadret til ukendelighed stadig dybt i den 19-årige, iranskfødte ejer.

- Mit hjerte gik næsten i stå. Jeg græd og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg følte, mit liv var ødelagt, siger Ali Parnian på engelsk. 

Kanonslag og stenkast

Han har søndagen igennem samlet stumperne sammen af den forretning, han startede i sommer - bare halvandet år efter han kom til Danmark.

Og hvad der lignede en solstrålehistorie på vellykket integration er nu slået i stykker.

- Jeg kan ikke arbejde her. Hvem vil komme og købe brød eller mad her, når de ved, det ikke er sikkert, siger Ali Parnian.

Mareridtet startede allerede i torsdags. På overvågningsbilleder, som TV 2 Lorry har fået lov til at bringe, ser man, hvordan et kanonslag smadrer butikkens vinduer, mens der også blev kastet sten mod butiksfacaden.

Overvågningsvideo fra i torsdags.

Sohila Ghiasvand, der har hjulpet til i forretningen som tolk, fortæller, at episoden skete bare få timer efter, at en mand af udenlandsk herkomst havde henvendt sig i butikken og forsøgt at true sig til penge.

- Han startede med at sige, at drengene her i området vil smadre og lukke jeres forretning. Det er mig, der styrer drengene. Så hvis du giver mig 100.000 kroner, stopper jeg dem, fortæller hun til TV 2 Lorry.

Det kan simpelthen ikke være rigtigt, det skal foregå her i Danmark. Det er den slags, vi er flygtet fra, siger Sohila Ghiasvand.
Det kan simpelthen ikke være rigtigt, det skal foregå her i Danmark. Det er den slags, vi er flygtet fra, siger Sohila Ghiasvand.

Skruen uden ende

Men ejer Ali Parnian står fast: han vil ikke ligge under for trusler. For ham er det en principsag ikke at betale så meget som en krone.

- For hvis jeg betaler nu, vil de bare have mere og mere. Det er skruen uden ende, siger han.

Ali Parnians stålsatte princip er dog blevet testet flere gange siden torsdag. For allerede fredag aften blev der igen smadret vinduer i butikken.

Lørdag aften mellem klokken 18 og 19 kulminerede det hele med, at fem maskerede mænd på iskold og kynisk vis vadede ind og gik bersærk, imens de skrækslagne gæster måtte flygte ud af butikken.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Hvad der for unge ejer har kostet blod, sved og tårer at bygge op, blev på bare 36 sekunder smadret i stumper og stykker.

- De sagde ingenting. De smadrede bare og gik, siger Ali Parnian.

quote Afpresningssager ser vi på med stor alvor, og der bliver efterforsket i sagen. Men vi har foreløbig ikke foretaget nogen anholdelser.

Thomas Tarpgaard, vagtchef ved Københavns Politi

Politiet efterforsker sagen

Københavns Politi bekræfter over for TV 2 Lorry, at de har modtaget en anmeldelse og nu efterforsker i sagen.

- Vi kan bekræfte, der har været en hændelse. Der er lavet en politianmeldelse af hærværk og også anmeldt afpresning, siger Thomas Tarpgaard, der vagtchef ved Københavns Politi.

- Afpresningssager ser vi på med stor alvor, og der bliver efterforsket i sagen. Men vi har foreløbig ikke foretaget nogen anholdelser, tilføjer Thomas Tarpgaard.

Ifølge Ali Parnian har flere andre butikker i området set sig nødsaget til at betale beskyttelsespenge. Denne oplysning har Københavns Politi søndag hverken kunne be- eller afkræfte over for TV 2 Lorry.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Ali Parnian har dog fået nok. Han har derfor valgt at stå frem offentligt for at sige fra over for den brutale afpresning.

- De siger, de betaler dem, fordi de er mafia. For hvis man ikke betaler dem, ødelægger de dit liv, siger han.

Har opgivet sin drøm

Søndagen igennem har Ali Parnian haft travlt med oprydningen i butikken. Men i morgen har han ingenting at lave.

Hærværket har nemlig fået ham til at lukke og opgive drømmen om et spisested i Tingbjerg. 

Foruden butiksejeren står fire ansatte nu også uden arbejde - som følge af lukningen af forretningen.
Foruden butiksejeren står fire ansatte nu også uden arbejde - som følge af lukningen af forretningen.
Foto: TV 2 Kosmopol

- Alt jeg kan gøre er at overveje, hvad der skal ske. Jeg har ingen anelse. Jeg er bare i chok, siger Ali Parnian.

Det samme er Sohila Ghiasvand, der har hjulpet Ali Parnian i butikken.

- Det kan simpelthen ikke være rigtigt, det skal foregå her i Danmark. Det er den slags, vi er flygtet fra, siger hun.

Her kan du se et indslag om det brutale hærværk mod Kaj Bageri. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik