(Arkivfoto) Foto: Billede fra DK's Bedste Bøfsandwich-facebooksiden

Brun sovs en masse: Verdens første Bøfsandwich Battle løber af stablen

Søndag afholder sovseentusiasterne De Brune Riddere for første gang en tvekamp udi disciplinen bøfsandwich.

Det kunne faktisk ikke foregå på en mere passende adresse.

Flæsketorvet i Kødbyen, hvor Johns Hotdog Deli har til huse, slår søndag dørene op og byder inden for til verdenspræmieren på en ny, potentielt nobel disciplin.

Bøfsandwich Battle, kaldes det. 

Johns Hotdog Deli er på hjemmebane og tager imod gæstende Spisehuset i Pagoden fra Ølgod. De to skal dyste i at lave den bedste bøfsandwich. 

Læs også København taber eftertragtet brun 1. plads til Jylland

Arrangementet foregår fra klokken 11.30 søndag den 3. juni og fire timer frem, og det kræves en bestilt billet for at få lov til at slå tænderne i sovsemastodonterne.

Her er Danmarks bedste bøfsandvich 2017 fra Rasses Skovpølser i Skanderborg. Foto: De Brune Riddere

Publikummer, der indløser billet til en bøfsandwich fra hver restauration, kan så stemme på sin favorit. 

Sammen med et dommerpanel bestående velbevandrede bøfsandwichspisere - de kalder dem selv De Brune Riddere - kåres en vinder af sovsekappestriden.

Netop sammenslutningen De Brune Riddere står også bag den årlige kåring af Danmarks Bedste Bøfsandwich. Kåringen har fundet sted hvert år siden 2012.

I 2015 og 2016 har Grisen på Nørrebro vundet den eftertragtede pris, men i 2017 tabte de titlen til Rasses Skovpølser i Skanderborg.

Hvad er en bøfsandwich?

Det modsatte af et stykke knækbrød med urtepaté.

Forestil dig, at den amerikanske hamburger flyttede til Sønderjylland, tog steroider og sprang i et badekar med brun sovs og først kommer op igen, når den skal til træktortræk. Det er en bøfsandwich. Sådan cirka i hvert fald.

Der findes flere varianter af bøfsandwichen, men et fællestræk er, at det er en burger med en hakkebøf, bløde løg, ristede løg, remoulade og masser af brun sovs.

Sådan reagerede ejerne af Grisen, da de vandt Danmarks bedste bøfsandvich i 2016:

00:27 Luk video